新會員登記
搜索
查看: 3154|回復: 25

[魯士] 龍婆笨系列~屈辦柏 魯士小立尊 年份不詳

龍婆笨作為一位全能形既龍婆,真係好多法門既牌都有做,包括今次想分享既魯士。

今次分享既魯士小弟真係無咩資料,尊魯士係龍婆笨一位非常近身既徒弟同小弟結緣既,只係知道屈辦柏出,龍婆笨開光,純銀做,小弟搵過幾次圖鑑都見唔到,以小弟既電腦水平係網上又搵唔到有關資料…

當年係小弟同小弟女朋友一人一尊,因個小立尊係實心銀做,所以都幾重,小弟既就包防水膠帶上頸,都帶左好幾年,因為太重所以無繼續帶啦。女朋友果尊就只係用密實袋封起直接送入冷宮

咁多年後拎返出嚟,個差別都幾大

所以包殻真係好重要,密實袋係無咩用架
IMG_20200731_135350_compress25.jpg IMG_20200731_135327_compress82.jpg
小立尊底部有手寫符

補充內容 (2-8-2020 22:39):
小弟搵得返10年前剛剛收到時既相,相補左係17樓
回復

魯士當年小弟同老婆都係一人一尊,不過係龍婆碰瑪的魯士,但是不同年份,不同材質,不同法相,後來仲入手一人一尊師父自身後魯士
留名睇龍婆笨魯士
回復 贊好 反對

btw,擺左幾多年個弟別會咁大
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 2-8-2020 09:30
btw,擺左幾多年個弟別會咁大

放埋左十年,已經有密實袋,都變成咁,所以包殻好重要
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 2-8-2020 08:59
魯士當年小弟同老婆都係一人一尊,不過係龍婆碰瑪的魯士,但是不同年份,不同材質,不同法相,後來仲入手一 ...

同老婆一人一塊真係開心,正
回復 贊好 反對

謝謝分享
回復 贊好 反對

谢谢分享
回復 贊好 反對