新會員登記
搜索
查看: 14031|回復: 22

分享我的配帶型古曼!幫我解決煩惱既重要一角!

(之後唔小心跌爆個防水殼,橫掂都係。影張靚相)

登錄/註冊後可看大圖

小弟一直都對古曼不太感興趣,原因係以前對古曼又太多謬誤,總括黎講—我怕鬼!

登錄/註冊後可看大圖

直至有一次係牌鋪見到一尊小立尊,一見鍾情。一問之下,原來係一尊天童古曼名叫—Ai Kai,(相信很多師兄對此古曼也不太陌生,所以資料我就唔多提喇)。

但我始終對請古曼有點卻步,所以就不了了之回家了。相信好多師兄都有試過見到一件聖物,番到屋企不斷諗起佢,正正係咁。我第二日就已經把持唔住請左Ai Kai番黎。(當然我請前一晚都做左好多research啦)

(我絕對係一個無定力既人)

登錄/註冊後可看大圖

當時小弟啱啱辭左職一個月左右,轉左一份多勞多得既工,自己需要搵下客仔咁。但頭一個月真係苦惱到不得了。因為日日都係坐食山崩,無客。

我請完Ai Kai番黎之後,當然第一件事就係求佢比啲客我啦,以我所知Ai Kai最出名係招財嘛!之後一日,我如常等等等⋯⋯
之後出現左一位客人,咁幾日有一位客都正常既,唔係真係__都無我食架喇。咁我就照常幫客人完成佢要做既野,收番幾舊,就諗住走啦。之後果位客人叫停我,問我平時多唔多野做,諗住長期搵我幫佢做!我緊係即時答應啦,之後幾個月,一路做,依位客人都會不停介紹我比人,而其他人都會好主動咁介紹人比我。令我都到達到一個對我黎講可觀既收入,咁我當然會定時捐錢迴向比Ai Kai。多謝佢一路以黎既幫忙啦!

多謝Ai Kai !

登錄/註冊後可看大圖

回復

请问师兄需要供距吗?
回復 贊好 反對

hwb1987 發表於 13-12-2017 12:43
请问师兄需要供距吗?

依個佩帶型我就無供喇,遲下請供奉型回來先再供。(供的話可用軍服及公雞模型,佢最愛

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

Taniumwong 發表於 13-12-2017 12:49
依個佩帶型我就無供喇,遲下請供奉型回來先再供。(供的話可用軍服及公雞模型,佢最愛)
...

收到,多謝師兄回覆
回復 贊好 反對

不错
回復 贊好 反對

多谢分享
回復 贊好 反對

對古曼不太熟悉,不置評論。
回復 贊好 反對

大哥族不錯喔
回復 贊好 反對

Aikai 很不錯,有個朋友佩戴了後生意也起死回生. 祝師兄越來越順
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 13-12-2017 14:29
對古曼不太熟悉,不置評論。

見有古曼區,分享一下

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對