新會員登記
搜索
查看: 2773|回復: 21

[求教] 十分復雜,仍未解決既問題!靈異事!!

本文章最後由 tlboyboy 於 1-8-2016 16:43 編輯

係一個月前左右,阿媽同我講佢有一個朋友x姐。佢自己做part time個到好多靈界朋友,令到佢十分驚。但佢為左生活早上一份,係我媽個間公司做。夜晚一份係學校做。
甘我就出於好心,比左一塊lp托x姐帶,最後都番番黎我手上,因為佢家人十分反對佢帶牌。
好拉,一直都無咩特別事。點知...早兩日我阿媽帶番我比個x姐帶既lp托番工。
第一日,x姐佢企左係阿媽後面,兩隻眼既眼白全紅望住我阿媽係到微笑,我阿媽講 佢講野好慢,反應,態度全部五同哂,語氣都五同左!
佢話佢最近兩日完全無叫過我媽既名,但成日望住我媽微笑,好似想同佢講野,陰陰森森金!

我假設佢真係上身丫,佢會五會因為當時我曾經比過lp托x姐,所以見到我媽帶番住當時塊牌而想嚇我阿媽!
同埋我真心無知一問金既情況,其實仲比五比阿媽帶!
集思廣益

登錄/註冊後可看大圖

回復

當然要戴,邪靈就是不能直接加害令壽堂,所以要靠嚇。

而那為乜姐,如能看到或感覺到靈界朋友,本身就容易被靈體騷擾及附身,如無堅定宗教信仰,旁人難以幫助。
回復 贊好 反對

malouis 發表於 1-8-2016 17:06
當然要戴,邪靈就是不能直接加害令壽堂,所以要靠嚇。

而那為乜姐,如能看到或感覺到靈界朋友,本身就容易 ...

感謝ching既回答,我由小到大都見好多,上身又有,声又有,光又有,多不声數,我就五怕,始終緣來擋不住,但我就怕媽媽比佢嚇親
回復 贊好 反對

我觉得不但要戴,而且还要再多戴几件圣物,尤其是辟邪方面的圣物。
回復 贊好 反對

逐浪追波 發表於 1-8-2016 17:52
我觉得不但要戴,而且还要再多戴几件圣物,尤其是辟邪方面的圣物。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
也對呵!  

我都希望x姐最後可以無事
回復 贊好 反對

逐浪追波 發表於 1-8-2016 17:52

辟邪應該帶咩好呢?鬼王?
回復 贊好 反對

SummerWong@FB 發表於 1-8-2016 20:31
辟邪應該帶咩好呢?鬼王?

老虎应该也可以吧
回復 贊好 反對

覺得需要戴,我也見很多那些東西,但如果突然出現,始終心裏邊也有少少怕,佛牌起碼可增強自己信心

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

该X姐之所以对你阿妈笑是因为灵体已经上佢身,微笑是因为之前有龙婆托佛牌在X姐身上没能入侵身体,现在X姐身上没有佛牌,灵体已经可以是无忌惮了,所以她微笑得阴阴森森!或者家人反对X姐带牌有可能是灵体驱使的!你妈一定要带住牌!毕竟如果灵体耐得你何就唔会单纯对你奸笑,肯定会害埋你妈,因为多管闲事。佢对你妈笑一定程度上是因为你妈戴了牌暂时无法加害。
回復 贊好 反對

信仰可以增强自信心和乐观积极的做人态度!佛牌的力量也是因为这个缘故才会变得强!无信仰的人若然被灵体入侵,想摆脱就难了,很多法科师傅都话就算帮你清除灵体封身封屋,自身不能正信正念,假若运气一差灵体又会趁虚而入,这种灵异体质就是难搞
回復 贊好 反對