新會員登記
搜索
樓主: IsaacKaneko@FB

問題一個

韋拿 發表於 22-7-2015 22:49
材料:鬼兵骨

古繼嬌是所有黑白巫術/法術之始祖

做左鬼都仲有骨...

評分

查看全部評分

幸好版友們擁有一雙雪亮眼睛

評分

查看全部評分

TAISIN 發表於 23-7-2015 00:40
做左鬼都仲有骨...

咁鬼都可以有骨嘅, 前世個副囉, 如果未燒的話

評分

查看全部評分

魯士係源自印度婆羅門教, 而其祖師是否古繼修, 我吾識, 因為未有時間研究, 但以前看過一些印度洋修士的書, 就好似無見過這個名字 而係 fbook 的介紹, 師兄最好當睇下就好, 因為 fbook 講的有關佛牌嘅嘢, 有太多太多係老作, 順口開河, 做假......

至於睇材料, 正如以上的師兄所言, 已經覺得是陰牌, 而另外好重要一樣嘢, 此牌的製作者是誰呢
頭像被屏蔽
vincentLiu 發表於 22-7-2015 23:15
師兄,無論泰國,香港,內地定係其他地方,你有幾可聽到有人戴古繼嬌?都無咩人聽過,無人戴嘅牌有什麼可取 ...

小喇叭呀,真係吾加分比你都吾得
講得好,講得妙,
唔我直接答你, 我用例子答你

2015-07-23 12_38_41-搜索 - Unite 香港佛牌討論區 - Powered by Discuz! - Opera.png

小小牛 發表於 23-7-2015 10:06
魯士係源自印度婆羅門教, 而其祖師是否古繼修, 我吾識, 因為未有時間研究, 但以前看過一些印度洋修士的書,  ...

贊成! fb同埋網上d嘢不可盡信!

有一次,我上網search南帕亞女皇佛嘅資料,竟然見到牌商話: 南帕亞女皇佛只適合女性佩戴,更離譜是話泰國人認為女皇佛胸部越大越好,價錢越高!

佢地好似唔知所謂女皇佛,其實是佛陀,只不過由當時皇太后指示督造,所以這些法相嘅佛陀牌,才被人稱女皇佛,根本不是女性神佛!

評分

查看全部評分

vincentLiu 發表於 22-7-2015 23:15
師兄,無論泰國,香港,內地定係其他地方,你有幾可聽到有人戴古繼嬌?都無咩人聽過,無人戴嘅牌有什麼可取 ...

無論係亞贊size定係古繼嬌,根本不見經傳無人識。網上得兩、三個陰牌商在打廣告……
PrimaLaw@FB 發表於 23-7-2015 13:01
贊成! fb同埋網上d嘢不可盡信!

有一次,我上網search南帕亞女皇佛嘅資料,竟然見到牌商話: 南帕亞女皇佛 ...

個胸愈大愈好, 真係笑爆咀
鬼兵骨<-- 一聽都覺得唔係好野....