新會員登記
搜索
樓主: kikiki

我又多咗條仔喇 >3<

支持支持
danielchung 發表於 3-3-2015 14:32
係呀,行政費都係一個問題,有D真係高得嚇死人

要做善心者,更要做一個精明既善心者

情婦對鞋.... 哈哈哈....
Rajini 發表於 3-3-2015 14:40
係呀!冇任何行政費,緊急基金撥出去又唔係太多,但係d受惠者真係好有需要畢錢用,意義才來得重大 ...

係呀,好多時都係因為意外而失去經濟支柱,有D連殮葬費都無,好慘的
kikiki 發表於 3-3-2015 14:46
情婦對鞋.... 哈哈哈....

果D成對鑲滿斯咩野華咩野洛咩野水晶既鞋
Rajini 發表於 3-3-2015 14:26
1.報紙有d慈善基金,可以指定捐比某受惠人,有d case真係好有需要幫助
2.某慈善機構(有醫院)可以指定將捐款 ...

咁等我留意吓先.... thank you師兄....
danielchung 發表於 3-3-2015 14:35
1.報紙有d慈善基金,可以指定捐比某受惠人,有d case真係好有需要幫助

呢個好方便

PPS堅方便喎... 真係打個電話就得... good good good...
kikiki 發表於 3-3-2015 14:52
PPS堅方便喎... 真係打個電話就得... good good good...

電話都唔駛打~網上完全搞掂

真的好方便
danielchung 發表於 3-3-2015 14:21
你可以放係餐廳,會有義工派,又可以自己拎去派

如果有時間都可以幫下手派飯,派比露宿者或者上樓派比老 ...

師兄介唔介意比D資料我呀?!
小小牛 發表於 3-3-2015 14:29
捐「正」廟功德大, 有數 ar ma

貪功德就唔啱啦!

做善事要有"心"先得架!

某某富豪成日捐錢,仲有成立慈善基金,但都係死於癌症,因為佢貪做善事,貪大功德,唔比人做善事,一樣在做孽

評分

查看全部評分

danielchung 發表於 3-3-2015 14:47
係呀,好多時都係因為意外而失去經濟支柱,有D連殮葬費都無,好慘的

呀.... 係咪平時睇生果日報果D呀?! 忽然間諗起.... 咁我識喇.... 唔該晒師兄們....