新會員登記
搜索
樓主: zzzzzsunzzzzz

[分享] ㊣㊣㊣佛牌可否戴雙數 ? ( 解說 )㊣㊣㊣

danielchung 發表於 20-12-2014 22:02
有一支寫到字既筆就可以了,而唔係一支價值連城既筆,唔需要一支被人吹捧既筆 ...

對呀,但是大多數佩戴佛牌的人,對佛牌的祈求,遠非一枝「普通的筆」可滿足到的
danielchung 發表於 20-12-2014 22:08
咁係咪有D大陸人真係帶到一頸佛牌去賭場架?

有呀,有d 強國人戴到成頸佛牌入賭場o架
小小牛 發表於 20-12-2014 22:21
有呀,有d 強國人戴到成頸佛牌入賭場o架

咁佢哋帶咩嘢牌多?

會唔會有收穫?
我都有4個佛牌,想加多一個。
danielchung 發表於 20-12-2014 23:40
咁佢哋帶咩嘢牌多?

會唔會有收穫?

從一位 師兄聽番來 :

在一張賭大細嘅枱, 位師兄賭賭下見一個強國人行埋來, 他連續買五舖「點」數, 無錯, 係買「點」數, 吾係買大 or 細, 結果係五舖全中, my god 位師兄想跟時, 強國人就攞住贏到的幾萬銀籌碼走了 位師兄話個強國人件衫起哂釘, 一睇就知佢戴咗幾個佛牌, 而位師兄最好講咗一句:「我真係想走埋去問佢戴緊咩牌。」
小小牛 發表於 23-12-2014 13:12
從一位 師兄聽番來 :

在一張賭大細嘅枱, 位師兄賭賭下見一個強國人行埋來, 他連續買五舖「點」數, 無錯, ...

唔係掛,咁勁?連中5舖「點」

連中5舖大細都難啦

起哂釘果D可能唔係佛牌喇
我都有一個真人故事分享比大家聽,
有一位女士第一天認識佢就看到後頸掛符管加一啦胡,
前面衫扣了三個師傅自身牌,前頸掛乜牌幾多個見唔到,但相信一定有掛
結果幾個星期後從各人口中得知這位女仕比人印象十分差勁,可以講人見人唔like

我自己試過單戴牌跟住再另加牌,效果係會唔同,
可以講有時有d混亂添,
總結自己感覺:師傅夾你加自身福報,甚至沒牌也可以,
因為佛牌只係師傅比各位善信祝福,希望各人平安,用身體來修行獲得自身福報,來生生活會過得好一點,如果有修得好的話來生不輪迴最好

撒度!

評分

查看全部評分

danielchung 發表於 23-12-2014 14:03
唔係掛,咁勁?連中5舖「點」

連中5舖大細都難啦

應該係佛牌來的,因為個位師兄戴開牌,一睇個釘型就知係佛牌 個位師兄都呆咗, 五舖連中點,吾係 ar ma, 戴咩牌咁勁呀
Rajini 發表於 23-12-2014 14:46
我都有一個真人故事分享比大家聽,
有一位女士第一天認識佢就看到後頸掛符管加一啦胡,
前面衫扣了三個師傅自 ...

呵呵,要修到吾使輪迴,不易啊