新會員登記
搜索
樓主: gipsylai

[其他/冠蘭] 我見到我既魂魄勇⋯⋯

因為日夜顛倒
人既精神好弱
所以番夜既師兄可能真係會易見到...
我個人會覺得鬼王好D囉!

既然妳話叫唔好比妳見到就見唔到了,咁同一方法,同其他有緣見到既靈界講話唔該唔好比妳見到,應該都可以吖

無做虧心事,正氣貫全身,何懼之有!!!!!
mameme 發表於 11-10-2014 09:08
請左邊位師傅既魂魄勇

LP KLOY 2556 魂魄勇
乜都好啦,驚左成晚
最後訓到,但一晚醒好多次
gipsylai 發表於 11-10-2014 10:56
乜都好啦,驚左成晚
最後訓到,但一晚醒好多次

都明白師姐嘅境況,對面屋又死過人,隔離屋又係,唔多唔少都會驚,我哋只係普通凡人,對鬼神有太多唔肯定,所以會驚係正常。如果可以就試吓學佛,你會對鬼有另一見解,到時可能無咁驚,反而係想幫佢哋,等佢哋盡快放下。
我都有請魂魄勇, 佢會將一切外界靈體驅趕, 一律不准入屋。
不過, 我亦明白只要心存正氣正念, 就甚麼都不用害怕。{:6_292:}
佢個樣實在到好似人一樣,我以為有賊入屋
頭像被屏蔽
1/  你慨然怕鬼 , 点解又用"鬼"來幫你制"鬼"?!
     只係"魂魄勇"受佛法加持及承諾做護法來
     保佩帶者平安 . 而希望達成佩者願望後 ,
     佩帶者會多做功德作回向 , 從而兩家受惠 ,
     趣入佛道 ~

2/  鬼王 係"天龍八部"其中一部< 夜叉部 >,
     但被金融小說取來誤用了 . "藥師佛"就有
     十二藥叉大神將 , 每一神將有幾十萬小夜叉將,
     來保護佛第子 !  
     一般未歸依佛法的夜叉 , 平時食物係( 人 & 鬼 )!

3/  致於你情況 , 屋外必有煞等問題 , 如果自己係屋主 ,
     長遠找個師傅反來安"前後地主" , 租戶滿約咪另找
     地方 .