新會員登記
搜索
樓主: Bennn

[投訢] 為何會被禁止發言呢?

頭像被屏蔽
仲有⋯讀書唔多,並不代表理解能力差
問阿媽怎樣才算正確玩火(怎樣才可以正確玩火)這個問題我一路都無問過!
我問既問題係怎樣才可以正確地使用火,例如煲水(怎樣才不算灌水?)

我問過我老師,佢讀好多書,但無上網,同樣唔知咩叫灌水
講說話要學懂尊重人,不要以為讀書多自己就知咩叫灌水!灌水有這麼難講解的嗎?

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
認為別人做錯的同時,你又有否反醒過自己有否加入自己既主觀呢?

評分

查看全部評分

讀書多寡係唔會影響人格,只有人既人行為先會

法律係制裁人既行為,你去偷野,比法官判罪,唔通你又同個官講法律無條文係指出點先為唔偷野,所以你唔認為自己犯偷野罪,咁係香港係唔可行既!!!

犯法就係犯法,UNITE 係一視同仁,唔止你一個被罰無意義式灌水,規矩就係規矩

如果你仲要人教你點先係正確既回帖,我認為你先去問問你既幼稚園老師點做一個好人,學懂再返黎

最後,唔好反指責人主觀指責係既錯誤,因為你連承認錯誤既勇氣都無

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
非常感謝mike1582清楚明確既回覆

頭像被屏蔽
Danielchung:可能你既理解能力比較差又或者無細心讀我所寫的字(我真係讀書唔多,亦希望你讀書無讀錯,火當然唔可以玩,正如我的立牆是在網站灌水係唔應該做既,而懂事既成年人是應該話比個細佬應該怎樣正確使用火(例如:煲水)我入得這網做會員,當然唔係咪都知,你無意思講到我明係可能連你都唔知咩叫灌水,怎樣才不算?我只係想知這答案,這裡無一個人可以比到答案我,如果有答案我是會改進的!!我現在繼續在留言就是希望可以改,因為改才可以繼續留下來並尊重這網站,但⋯講左甘耐,只係見到你地話我錯,我問左甘耐,有無人可以幫我改呢?靜係話我錯,話我無讀書,呢d就可以令一個人改咩?

評分

查看全部評分

Bennn 發表於 26-9-2014 13:17
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

我出來回你! 唔係人人都好似你咁反智 要問人咩叫有意義既留言GA
我地要好忙 好多野做GA 師兄

咩係有意義既留言都要人教 食飯 屙屎 訓覺洗唔洗教你呀
幾多歲呀你 仲要人教 洗唔洗返幼稚園重新學過呀你
我理得你用iPhone45678留言 人人都無問題 係你一個留空白言
人人都唔洗人教咩叫有意義既說話 係你一個要人教
無讀書唔緊要 我都係小學畢業 不過唔洗人教點講說話先叫有意義囉

我幫你講既 你無錯! 錯係錯在你幼稚園個老師點解比你畢業!!!!

係GA 我地好主觀GA 全世界得你一個客觀 咁OK未呀

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
我無話我無錯,我係想認錯,但首先要知錯在什麼地方。
我知道理解能力差唔係你想既,我完諒你。如果係無細心讀的話就回覆我,我反而覺得呢d先叫灌水。

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
希望你下次唔明人地問乜果陣就唔好回答人地既問題,浪費自己同人地既時間

評分

查看全部評分

Bennn 發表於 26-9-2014 13:23

講幾多萬次呀 你有冇睇我留言GA
寫得清清楚楚都唔識睇?
重重覆覆講幾次 都睇唔到?
咁唔係我地無講 係你閱讀理解能力出現問題

Bennn 發表於 26-9-2014 13:25

你都知浪費自己同人地既時間呢
咁仲唔改過自新