新會員登記
搜索
樓主: StephenHui@FB

[求教] 如做銷售,靠客人主動搵我,應該戴什麼牌?

頭像被屏蔽
StephenHui@FB 發表於 15-8-2014 01:20
果然好到, TOP SALES 多數都係老千!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
象神係咪幫到財果方面?? 我係新手唔係好識
...

我以前嗰老細本來喺嗰豆豉sales屎妹 冇樣冇學歷乜都冇

但勝在呃得好高明 喺嗰極級大老千 十年後佢依家喺World Class大公司高層權傾朝野,

14嗰月糧 一嗰月十幾餅仲有分紅 housing 靚衫津貼 所以唔好睇小做sale屎呀,

識得sell嘢嘅人等如識得sell自己….努力去吸收別人嘅長處變喺自己嘅兵器啦!

象神我感覺喺財方面特別勁……人緣…..啲人話蝴蝶牌或者崇迪law….

我就覺得崇迪都幾好…..但其實人緣我覺得都喺要修練返來的哦…

佛牌喺附助…..

幾百蚊BUDGET
沙礦2555嘅牌都係個唔錯嘅選擇
lian84 發表於 15-8-2014 02:54
我以前嗰老細本來喺嗰豆豉sales屎妹 冇樣冇學歷乜都冇

但勝在呃得好高明 喺嗰極級大老千 十年後佢依家喺W ...

師兄似乎好有感慨

係呀,睇過D文章講人緣係修返黎,有人講個天花龍鳳大話都有人信,有人即使講真話都被認為佢講緊大話
頭像被屏蔽
danielchung 發表於 15-8-2014 10:36
師兄似乎好有感慨

係呀,睇過D文章講人緣係修返黎,有人講個天花龍鳳大話都有人信,有人即使講 ...

真亦假時假亦真 有好多人不分真假架 總之聽落啱聽順耳就會buy你……

我以前有嗰cheap精肥佬客230磅 佢話佢自己好肥 我話: 都唔喺吖 喺大件啲姐!

佢竟然話: "咁又喺wo!!! 不嬲我都覺自己唔肥 喺肚腩大少少 我對腳都好幼"

另外有條嗰冏樣契弟&爛面肥婆 比嗰sales屎讚佢似木村托哉同周慧敏 佢哋開心到周圍同人講仲搵佢買勁多嘢 癲架…

其實好多cheap精對自身價值觀感好低賤 你亂up讚佢兩讚啲油水就湧晒來架喇~~~

但當然要識分 如果對住啲有自知之名同有內函嘅人就唔好亂吹 佢哋會好反感 嗰啲人講真話 坦誠啲 就okay架喇~~~~

lian84 發表於 15-8-2014 11:38
真亦假時假亦真 有好多人不分真假架 總之聽落啱聽順耳就會buy你……

我以前有嗰cheap精肥佬客230磅 佢話 ...

我個人都幾唔鍾意 D "SELL屎佬",唔係做SALES,係吹水唔抹咀果種,講嘢無句真,我之前就係比呢D人呃左幾皮嘢,講完可以話無講過

咁我係咪自知之名同有內函嘅人
頭像被屏蔽
danielchung 發表於 15-8-2014 11:55
我個人都幾唔鍾意 D "SELL屎佬",唔係做SALES,係吹水唔抹咀果種,講嘢無句真,我之前就係比呢D人呃左幾 ...

買乜買咗幾皮嘢ah

原來你都咁易比人昆……估唔到wo……..

你喺沙加 當然好聖潔 完美嘅化身哦
頭像被屏蔽
lian84 發表於 15-8-2014 12:34
買乜買咗幾皮嘢ah

原來你都咁易比人昆……估唔到wo……..

哈哈, 你睇黎都係好talk得果d人.............
頭像被屏蔽
youzyu24 發表於 15-8-2014 10:11
幾百蚊BUDGET
沙礦2555嘅牌都係個唔錯嘅選擇

幾百請到沙磺嗎?
你個人唔識突破自己的話戴乜都無用。銷售靠的係口才。你不如考慮下去讀D進修口才的課程先了。當然前提係你自己要放開自己先。就算有客主動穩你。你同人推銷都口疾疾的點做?先在自身尋找方法。等你改變到自己再靠埋佛牌的輔助咪更上一層樓咯
頭像被屏蔽
StephenHui@FB 發表於 15-8-2014 12:43
哈哈, 你睇黎都係好talk得果d人.............

我喺吹水精 做嘢把口朗過油 平時就口賤賤嗰啲….