新會員登記
搜索
樓主: fixyou

[討論] 龍婆銀既財佛同龍婆了既財龜, 招財方面有咩唔同?

兩個我都冇帶過,睇下有冇其他師兄有經驗!{:6_338:}
我想講 LP了既龜牌 其實最強的不是招財...!

我請財龜供奉型時, d人話最主要是鎮宅(家宅平安)及擋險, 之後才到穩定財政........

評分

查看全部評分

ar_ta 發表於 25-6-2012 12:08
我請財龜供奉型時, d人話最主要是鎮宅(家宅平安)及擋險, 之後才到穩定財政........ ...

又學到野啦!
財龜擋108種險,其實係指邊108種?
我會選擇龍婆了,因為我係忠實fans
同常財龜牌正面或背面都有財佛‘善加財‘,龜也代表了佛陀過去世其中一世,希望衪會為人帶來好運,同時財龜可以保護108種唔同的天災,人禍及意外侵害,(包括:狗咬,雷劈,水險,降頭,是非,車禍,火險,意外,小愉……等等,更同時亦會為人帶來好運,財運,人緣,平安。有機會我post關于龍婆了的聖物同大家師兄弟分享下。{:6_294:}

評分

查看全部評分

除左龍婆銀
仲有邊位師傅既招財法門了得?
呢樣等其他師兄俾點意見{:6_298:}
塔矢達人 發表於 25-6-2012 16:58
同常財龜牌正面或背面都有財佛‘善加財‘,龜也代表了佛陀過去世其中一世,希望衪會為人帶來好運,同時財龜 ...

密切期待!!