新會員登記
搜索
樓主: voka

[魯士] 剛剛發生o既一件新奇事...

數據燈勁閃有可能係羅唔到線或有大量數據存取,妳應檢查一下部電腦有冇中毒和數據線有冇接觸不良,唔好想得太神奇,否則就好易變成迷信.

一次好難搞掂,會超重。
當發現modem有燈長閃,可以試下搵支牙籤,搵modem後面或者側面有個凹入去既製。用牙籤點落去10秒時間,重啟一次modem,恢復出廠設置。一般都可以搞掂。

modem有時候用得太耐,會出現某燈長閃。但多數可能系線路問題。
voka 發表於 8-6-2012 02:33
對, 我一向好理性架

聽你講野都知道你理性
rambo23 發表於 8-6-2012 10:18
當發現modem有燈長閃,可以試下搵支牙籤,搵modem後面或者側面有個凹入去既製。用牙籤點落去10秒時間,重啟 ...

明白, 又學多樣野{:6_327:}
謝謝
voka 發表於 8-6-2012 11:41
明白, 又學多樣野
謝謝

{:6_292:}{:6_292:}
joseph66chan 發表於 8-6-2012 07:50
數據燈勁閃有可能係羅唔到線或有大量數據存取,妳應檢查一下部電腦有冇中毒和數據線有冇接觸不良,唔好想得太 ...

謝謝師兄
小妹對電腦同modem都有基本知識, 您所講o既我已經試過,
重申一句, 我唔係要導人迷信, 只係件事有d巧合, 所以分享俾大家睇,
我好理性架{:6_296:}
貓妖 發表於 7-6-2012 20:53
有時就係咁神奇,唔一定係大事件,
我地既聲音,上面係聽到的!唔似香港政府 ...

好句!!
ThX for sharing...咁神奇!{:7_345:}
呢個世界有d事係解釋唔倒.