Unite 香港佛牌討論區

標題: 希利奧斯 被ban 2700字原因 報告 [打印本頁]

作者: 亞特蘭提斯    時間: 13-4-2012 23:10
標題: 希利奧斯 被ban 2700字原因 報告

http://www.unitehk.com/thread-9661-1-1.html
http://www.unitehk.com/thread-9664-1-1.html

咁樣啦 希利奧斯 比我講句說話啦

其實你不如思想一下 點解個社會要迫害你先 係真係你太有威脅!? 人地真係要張你趕盡殺絕!?
定係這是你需要在灰色地帶搵食的另類”成本”?
點解人人賣牌(不論正陰都無問題) 你分享下都有問題? 甚至你正正經經出買賣貼都有人打你?
點解先後幾代超版都要BAN你? 夠竟係全世界都係仆街? 定係全世界得番你一個好人?

好啦 開場白講完 要入正題 其實都幾煩 日日都有D問題要我打字搞到宜家打字仲快過食飯

首先 各下提到係呢兩個月先接觸陰牌 但唔好意思 我記得我三年前同你去過深水涉食午飯 你曾經表示過你有上過動物老千屋企而你當日都同我提過你在賣買帖內言論真正出處係動物老千口中 也開始有帶陰牌的習慣 ; 這在兩年前JOEHUI 因你用陰牌釣魚BAN你證實以上講法

其次 本人不批評其他討論區管理者的行為對錯 但如果事情發生於UNITE上 本人也會照BAN。友台沿用至今的分享區不可有商業活動 本人當年有份參與制定原因係方便監察以保障版友的最大利益 動物老千時代已過 你堅持把當年老千手法 文化 實施在現今任何討論區上是徒然的 甚麼博出名 識朋友 齊分享等手法 動物老千當年比你應用得更好 所謂”個局都靚撚過你”

老友賣佛牌搵食既人 大有人在 賣陰牌的人更多 原因點解? 係因為陰牌價格 市場資訊流通不足 槓桿可以好大 而且用法神秘 可以令賣家容易攻擊對手 提升自己專業型象 加上陰牌配合無限吹噓功夫令人深深墜入迷信圈套 財源滾滾來 再配合升級手法---- 古曼-> 女鬼(照顧古曼)->男鬼(保護女鬼)->魯士(控靈)-> 獨立靈(因為魯士都控唔住)->做法事(終於失控) 等等一級一級上 估計一個陰人所能付出的LIFE TIME VALUE 約十萬港元令人吸引 部份牌商因此投資陰牌 發表FUCKING 正心拜陰論此等廢話 真正破壞正派南傳佛教印象 令不知情者常感到”泰國佛!? 好邪ga wo!” 業障由始深種 以上講法 印證了為何陰人經常是非不斷 業障也!

再者 本人實在需要就各下發表的偉大言論 作出反擊 潑亂反正

正牌很多時能幫的/願意幫的都是孽障比較少, 功德比較多的人, 這些事情好看你以前的幾世修下來的果, 今生的人控制不了包括你我, 一出生它就跟著你.”
這說法無疑是正確非常 正牌力量運作的確如此 但不何作為供陰的籍口 一個人希望自身運程有所改變是需要斷惡種善 唔係話供下鬼 對下鬼好佢就會幫你做改善運程 如果係咁個個人供下鬼都可以打橫行 因果都唔洗理? 有人話“等價交換呀ma” 咁我想問 你如何知道你所交換既好運 需要付上幾多”價值”作條件?

還有 這要看他的造化, 他如何看待待那個靈. 好比人一樣你款待他經常念經多做功德福報, 他們有什麼籍口虧待你?? 多謝你都來不及吧.
據本人了解 除了公認阿羅漢級的聖僧才有能力/耐性/知慧道一切眾生 轉陰為正公修佛道 其他所謂的亞贊 通常功力未必到家 有部分亞贊會去做幾年和尚大量制做陰牌 最後還俗 此等亞贊/短期和尚 真係有能力轉陰為正? 非也!咁佢地又做到陰牌? “鎖魂法” --- 利用一d經咒把魂頭鎖入金身 再分呼供陰人士 日日供經 呃佢地供經越多對個鬼越好 其實骨子裡經文作用是一條皮鞭 把鬼靈當馬匹一樣 想佢跑快d 就鞭多佢兩下 你話d仆街教人供陰幾撚折墮

又好比你買電視機回來, 邊個可以保證你永遠都唔會俾你用壞?? 有邊個代理可以保證承諾一生一世???
老友 陰牌唔同電視機 電視機壞在最多無得睇 本人眼見幾多供陰人士 仆街收場 好既最多唔再供仆起街上來生命都有所威脅 你話你用電視機作比如有幾仆街呢!

接生婆幫你老婆接生都唔可以肯定幫你接那個係仔來的, 對吧??
無錯 就連接生婆都唔能夠作出保證 何解你認為陰牌有能力打破因果 經常對鬼念經多做功德福報佢就一定唔虧待你? 講不通吧!

"一把生果刀, 你用來切生果又得, 用來殺人又得, 邊個敢保證你把生果刀切野時百分百切唔到你手指??正陰好多時一念之差, 只在乎擁有者如何利用而已....
這是我一直反對的fucking bullshit 點解出街帶刀會比警察拉? 點槍可以用來殺人但警察先可以配槍普通人唔得? 武力可以強身保護自己 現代人卻偏偏反對暴力? 好簡單“守則” 警察用槍需要接受訓練 加上一百幾十條用武力既守則 如果不依守則需要接受刑事檢控; 難度你認為你賣牌時交代一兩聲就如同修左法? 供陰者會在沒實際報應的條件下不會破戒? 佢破左戒 得到報應 真係唔關你事? 為何你可把人家破人亡的陰牌型容只會切手指的一把生果刀? 你誤導緊人!!!

其實陰牌好睇你平時有冇做善事功德迥向俾佢. 陰不等於邪不等於惡, 陰靈被歸依後都想盡還孳債盡快輪迥, 你的角色就係幫助佢早日完滿, 令他盡快償還孳債而已.
這說法只合適正法加持的古曼童, 你賣個d係大鬼係比人鎖入個牌度個d 你日日用經文鞭打佢打完佢先做下善事迥向比佢 問題係佢供德完滿都走唔到 仲要比你個仆街日日打 我同意陰牌唔一定邪惡 人的無知才最邪惡!

如果你有位客人跟你說他請了你的牌很久, 你講過可以如何幫助他人緣, 正偏財, 防小人等等, 但到現在都感受唔到什麼效果, 你會點幫佢???
同我傾過計既朋友都知 佛牌最終目的不是招人緣, 正偏財, 防小人 而係透過以上功效 吸引人了解法法佛學, 而本人唔相信供陰人 一心只希望幫助陰靈積福做善事 他們最終目的只為”貪”。貪新鮮 貪感應 貪快 貪效果 不顧一切 錢 家庭 健康 家人 通通都可以不顧 自身利益為大前題 令人討厭至極

我認識的一位出家密宗和尚都唔反對你陀陰牌, 當然佢亦冇鼓勵過,, 佢認識我同我朋友後都對泰國聖物有些興趣, 佢亦都吩咐佢徒弟打電話俾我(當時我係泰國)叫我幫佢請某一款阿贊Perm既合和牌, 話那款牌力量非常好(因我有時會發電郵俾該師傅幫我睇睇我有興趣既佛牌值唔值得恭請, 想要佢意見
我不批評 出家人為何有此舉是修法的方法還是考驗自己心靈 我一一都不知道 反正我未接觸過佢 唔作批評十分應該, 而你既行為 我就有興趣解構

首先 泰國聖物就係泰國聖物你拿個修密宗既和尚出來把撚
第二 你又明白佢咁做既目的? 佢以身試法你就要叫人跟佢咁做? D魯士係喉嚨穿個孔 你唔試下? 你忽ga? 普通人無修法ga ma~你叫人去試? 咪撚害人啦!
第三 呢件事有無發生都得你一個知你吹噓都唔好吹到咁大呀老友 我好難唔打你ga

而我地何必去拘謹去區分正同陰好似正邪不兩立咁執著??
正就係正 陰就係陰 你喜歡係灰色地帶生存你既事 點解要執著 可以睇下以下4條 link
http://www.unitehk.com/thread-8797-1-1.html
http://www.unitehk.com/thread-9670-1-1.html
http://www.unitehk.com/thread-9156-1-1.html
http://www.unitehk.com/thread-9063-1-1.html

最後 我同你講 你今次完原依照版規賣牌 完全無錯 反而板主衝入陰牌區挑你機唔岩 但好抱歉版規係死既 人係生既 我明白你係色灰地帶打滾多年 十分清楚遊戲規則 要搵籍口ban你 比登天更難 但你以” 靈力超強。小弟推薦” 加上發表的偉論 實在導人迷信 確切的破壞正統南傳佛教的型像 對本人深愛的宗教有著深深的破壞 今日就由我亞特蘭提斯做個仆街 ban q左你 不過我打左呢2700字既文章解釋點解我要ban你 我ban robb都未有咁高調 比足面你吧!

我歡迎你到各論壇 唱unite有幾仆街 幾廿三條 有幾黑暗 我ban得你 預左你攻擊我 放我鬼 落我降頭 我就要睇下你呢d拜陰既人係咪你所發表既一樣 咁撚正義

其他版友記住unite 唔係垃圾場 其他討論區ban得你既 如果唔係誤會 你唔洗指意過來當避難所 我會以最高既標準去管理unite
自己拜陰既就安安份份拜 賣陰牌既就賣陰牌 唔好試圖傳播正心拜陰既觀念 唔鐘意既可以離開 去其他論壇 個度大把人配合你既言論

再見

作者: 一條龍    時間: 13-4-2012 23:24
我只有一個字來表達........................{:6_327:}{:6_327:}{:6_327:}
亞特蘭提斯........................................{:6_330:}{:6_330:}{:6_330:}

作者: pvp886    時間: 13-4-2012 23:27
唉去到邊俾人BAN到邊.....爆粗BAND友一路好走唔好害我lee d 新手

作者: el8840696    時間: 13-4-2012 23:39
真係幾高調;P;P
作者: 肥仔熙    時間: 13-4-2012 23:52
讚好!!!!!!{:6_327:}我諗應該未有人試過俾人band 都收到 2700 字原因吧{:6_304:}
夠哂 face 啦....

作者: MaxTsang    時間: 13-4-2012 23:58
我只覺得人各有志,各自修行.最重要都係自己心入邊把尺冇移位
作者: 笑哈哈    時間: 14-4-2012 00:06
有時為咗大局..做决斷既事!{:6_327:}
(重系快果隻)
作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 00:11
精品文章!!!:lol:victory:
作者: 劍桃太郎    時間: 14-4-2012 00:13
作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 00:14
MaxTsang 發表於 13-4-2012 23:58
我只覺得人各有志,各自修行.最重要都係自己心入邊把尺冇移位 ...

陰牌 非如此簡單 會改變人的思想 令人不斷想得到更多 很多人最初接獲陰牌時自信能控制心理 結果有幾多人做到? 如果真係咁易"控" 根本唔洗修法 同時要與陰牌鬥控 不如守五戒 斷惡種善 效果比供陰來得更快更直接
作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 00:21
劍桃太郎 發表於 14-4-2012 00:13
分享自己鐘意ge野唔緊要.人人歡迎
.
但係吹大等新手落搭就係問題..

如果相信陰牌同樣會"保佑"一D重業障人士 那實在太不智了
有人同我講 重業障人士先會有機會接受陰牌 不相信正法的幫助
情況等同 如果一個人黑起上來 係唔會搵到一間風水好樓 只會不斷搵到死人樓
又好似一個人業障重 係搵唔到好既醫生醫病 只會不斷比錢醫浪費金錢 搞不好醫死埋 真暗功
作者: rr1628rr    時間: 14-4-2012 00:26
要寫那麼多字真的不容易,一定花了很長的時間。支持和認同樓主對陰牌的看法。另外想跟樓主分享一個錯別字{:6_296:}:(解扣)、(解構){:6_296:}我自已也是時常也打錯字的!{:6_296:}共勉之!
作者: timtim    時間: 14-4-2012 00:26
有道理
作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 00:28
rr1628rr 發表於 14-4-2012 00:26
要寫那麼多字真的不容易,一定花了很長的時間。支持和認同樓主對陰牌的看法。另外想跟樓主分享一個錯別字{: ...

我又錯別字了
作者: roy1881    時間: 14-4-2012 00:43
呢啲就係正信喇。仁者,無敵也。
性格同因果業力有關,有人可能一世都唔知乜嘢係正信,以為自己明,呢啲就係"無明",所以真係要睇自己造化。
"行善者,福雖未至,禍已遠離;行惡者,禍雖未至,福已遠離離。"{:6_292:}
作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 00:58
又系个句,陰牌出事!因果報應呀,重要系現眼報呀!即ban!真心恭喜你呀,希利奧斯 ,去到邉,被人ban到邉,真系-个傳奇,你真糸好出名!;P
作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 01:01
亞特蘭提斯 發表於 14-4-2012 00:21
有人同我講 重業障人士先會有機會接受陰牌 不相 ...

正所謂行衰運是也!:lol
作者: amano    時間: 14-4-2012 01:02
作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 01:06
roy1881 發表於 14-4-2012 00:43
呢啲就係正信喇。仁者,無敵也。
性格同因果業力有關,有人可能一世都唔知乜嘢係正信,以為自己明,呢啲就 ...

佢就糸無明!仲以為自己好聰明!
行惡者,禍雖未至,福已遠離離!!正是希利寫照,望各位引以為鉴勉之:lol

作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 01:08
SAM888888 發表於 14-4-2012 01:01
正所謂行衰運是也!

所以 轉運唔可以依賴陰牌 從根改變上世業障你解決唔到 但今世的你可以唔再作業
能投胎為人 業障重極有限~ 唔好睇少自己個力量

某地上空一隻小小的蝴蝶扇動翅膀而擾動了空氣,長時間後可能導致遙遠的彼地發生一場暴風雨,
這就是蝴蝶效應

所以每個人扇動翅膀 總有一天可以令世界有少少改變的
作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 01:20
亞特蘭提斯 發表於 14-4-2012 01:08
所以 轉運唔可以依賴陰牌 從根改變上世業障你解決唔到 但今世的你可以唔再作業
能投胎為人 業障重極有限~ ...

我想講,我地共同努力,去改變呢个佛牌界亂咁黎概秩序!俾更多人清楚了解,佛牌只糸助緣聖物,並唔糸工具!去糾正更多人心歪亂思想!大家努力系唔会白費概,加油!:victory::lol

作者: 一條龍    時間: 14-4-2012 01:33
亞特蘭提斯 發表於 14-4-2012 01:08
能投胎為人 業障重極有限~  ...

好一個蝴蝶郊應,贊一個!
作者: MaxTsang    時間: 14-4-2012 01:39
亞特蘭提斯 發表於 14-4-2012 00:14
陰牌 非如此簡單 會改變人的思想 令人不斷想得到更多 很多人最初接獲陰牌時自信能控制心理 結果有幾多人 ...

絕對認同師兄,但我對道不同既人我們有時阻不了,只能一直勸了
作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 01:44
仲有呀希利!我平生一大嗜好,專打無良老千撞棍,糸个簽名已寫住,你仲走黎把鬼咩?之前ban得你,今次都冇稔放過你,点知只系俾亞特蘭提斯動佐手先而己!
仲有講到咁唔志在,就好似我咁,唔好賣牌,个名仲企得硬d!希望找到你概好歸宿吧,不過都冇幾多个論壇了,你就自求多福吧!希望你唔糸有好多存貨喇!

嗱!点條明燈過你!衰衰地反糕糕認个錯吧,个邉可能会网开一面架!

作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 01:48
SAM888888 發表於 14-4-2012 01:44
仲有呀希利!我平生一大嗜好,專打無良老千撞棍,糸个簽名已寫住,你仲走黎把鬼咩?之前ban得你, ...

大力支持 !
作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 01:49
咪稔住借力打力,你当太極?四兩撥千斤?呢个唔糸垃圾場,唔糸人棄我地就要!:lol

作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 01:54
大家並肩作戰!合力誅邪除魔吧!:lol
作者: SAM888888    時間: 14-4-2012 01:55
亞特蘭提斯 發表於 14-4-2012 01:48
大力支持 !

謝謝師兄支持!:lol
作者: 小小球迷    時間: 14-4-2012 03:36
我覺得個人無修過法,千萬唔好帶陰牌..

回報大,還果陣仲大:L
作者: esoso    時間: 14-4-2012 06:08
希望想供陰朋友都睇到哩個貼,唔好比人厄!unitehk各版主真系夠晒~正氣~!{:6_327:}哩度真糸可以話新手福地!{:6_330:}
作者: kei225    時間: 14-4-2012 08:33
亞特蘭兄真係語重心長{:6_327:}
作者: kei225    時間: 14-4-2012 08:37
亞特蘭提斯 發表於 14-4-2012 00:28
我又錯別字了

仲有(節隋):(折墮){:6_296:}
作者: kei225    時間: 14-4-2012 08:45
我都成日同人講,供陰唔係咁簡單架,我唔反對人供陰,但係唔供陰就最好
作者: kei225    時間: 14-4-2012 08:48
有亞特蘭兄,一條龍兄,SAM兄等講棄陰嘅肺腑之言,我真係唔寫個「服」字都唔得
作者: hook282000    時間: 14-4-2012 10:22
如果陰物真係咁強,呢個世界亦唔會存在佛陀!
如果相信佛教,就必須相信"因果循環"和"六道輪迴"(天、人地獄餓鬼畜生阿修羅)
事出皆有因,任由再高強法力鬼靈都敵不過業力!
因為業力就好像我們把種子"因"放於田裡一樣,假以時日將會種出"果"來,
如果當時我們有把種子"因"放下,就必得"果"
如果當時我們有把種子"因"放下,就必得"果"
兩者是無法低消,若然之前報下"種子",日後就必須嚐果,
同時請各位師兄師姐們注意供陰並非善事也,某程度上反而是傷害了它.....
最後有幾句說話要贈給大家........諸惡莫作 眾善奉行 自淨其意 是諸佛教

作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 10:55
hook282000 發表於 14-4-2012 10:22
如果陰物真係咁強,呢個世界亦唔會存在佛陀!
如果相信佛教,就必須相信"因果循環"和"六道輪迴"(天、人、地獄 ...

其實真係好簡單既道理

如果供陰真係等於做善事 泰國和尚 人人都供一百幾十隻 之後捐錢起廟起學校起醫院 咁不是WIN WIN嗎? 但事實上唔係咁 因此已經可以確定供陰並非如陰人口中可以做善事 而只不過是為自己的無無 同無盡的貪的美麗的衣裳吧!
作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 10:56
kei225 發表於 14-4-2012 08:37
仲有(節隋):(折墮)

唉 呢次真係折墜啦 折墜兩個字都寫錯
作者: 高登起底情報組    時間: 14-4-2012 11:02
萬天神佛,心正何需拜陰.
諸惡莫作 眾善奉行 自淨其意 是諸佛教
作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 11:11
如果仲係有人認為 本人打陰目的係因為早年比陰牌老千呃 宜家想報仇
我答你 你既思想實在 太少看我了 每人都有過往既經歷 懂我分別個中好壞
再同有需要既人分享 你可以懷疑我既人格 我唔介意 但你唔可以否定我既做法
我人格是點 唔需要向你個人交代 公眾眼睛是雪亮的:@
作者: ar_ta    時間: 14-4-2012 12:20
供陰與否不作評論, 我個人就十分反感那些吹墟誤導的人, 尤其是說到陰牌有幾神有幾勁, 同埋....有幾普及{:6_300:}

所以, 對於版主的果斷行事, 十分讚賞!!! 亦很支持有明確的規則{:6_327:}{:6_327:}, 保持良好風氣!
作者: el8840696    時間: 14-4-2012 12:41
亞特蘭提斯 發表於 14-4-2012 10:56
唉 呢次真係折墜啦 折墜兩個字都寫錯

忙中有錯{:6_296:}

意義傳達到出去就得啦{:6_293:}
作者: Tonyhui    時間: 14-4-2012 12:51
{:6_304:}

補充內容 (14-4-2012 12:53):
發人心醒 ~ 解開疑團
作者: pump    時間: 14-4-2012 14:35
正信...正氣...一個很好的佛牌討論區!
作者: adatonywu    時間: 14-4-2012 15:27
鼔吹拜陰
抵撚Ban La
作者: chevychan8328    時間: 14-4-2012 15:57
肥仔熙 發表於 13-4-2012 23:52
讚好!!!!!!我諗應該未有人試過俾人band 都收到 2700 字原因吧
夠哂 face 啦... ...

1)佢喺道導人迷信!

2)利用新手對佛牌的知識缺乏,而從中鑊利!

3)利用分享貼去達到佢賣陰牌的目的!

4)利用各論壇之間的嫌隙,作生存之道!既可作宣傳又可提高注意力!

5)扮受害,博取別人同情!

由此可見,這一個人已被陰牌迷到....連做人的基本都忘記了,心裡只想像錢錢錢,用盡方法去誘騙各人去供奉陰牌!又一個自尋死路的反面例子!!

常言道有因必有果!希望這位人士早日回頭,為香港為世界為眾生做些功德!
作者: adatonywu    時間: 14-4-2012 17:09
我敢肯定條友會開分身繼續鼔吹拜陰
;P:lol
作者: 亞特蘭提斯    時間: 14-4-2012 17:58
chevychan8328 發表於 14-4-2012 15:57
1)佢喺道導人迷信!

2)利用新手對佛牌的知識缺乏,而從中鑊利!

非常同意~
作者: voka    時間: 14-4-2012 20:25
支持Unite, 支持各版主, 繼續保持正氣o既良好風氣{:6_327:}
我再三向度講, 無Unite, 無今日o既我, 謝謝!!
作者: Siuwall    時間: 14-4-2012 22:12
2700 字~~~~服{:6_330:}{:6_330:}~~~~~~~~~~~~~~
作者: 老婆豬    時間: 14-4-2012 22:48

作者: 六合八發    時間: 15-4-2012 02:22
版主支持你 , 拜陰既人無非都係為0左自己既貪念 , 其實大家都都知道佛陀就係至上 , 佢教授世人佛法 , 希望世人可以離開六道成佛 , 希望大家多做善事布施 , 返回正途 !! {:6_307:}
作者: 亞特蘭提斯    時間: 15-4-2012 08:04
六合八發 發表於 15-4-2012 02:22
版主支持你 , 拜陰既人無非都係為0左自己既貪念 , 其實大家都都知道佛陀就係至上 , 佢教授世人佛法 , 希望 ...

作為一個收藏者 可以不求佛理 單向式收藏佛牌,但他們對陰牌唔會有興趣。作為用家,配帶佛牌希望借其助力達至生活上過的順利 這必須配合佛理 才能發揮佛牌的最大能力,如果一心想得到效果而不問佛理 比你帶20個牌上身一樣無效果。正所謂信就要信正統完整的全套 佛理說有能力改運就要相信 根本不需要供陰  
作者: SAM888888    時間: 15-4-2012 15:02
;P
希利你呢次都死得眼閉喇!睇下幾多人為你送行?:lol呀!你就型喇,去到邉就被人ban到邉,我稔以後都好難再有你呢亭傳奇人物出現!我真封你做偶像!仲有呀,个次你咪俾JOEHUI封你概,你小佢就梗喇,你叫我乜?乜春壇邉鹤?我話你知,本人去到邉就寸到邉,不過寸就淨系对你d咁概cheap人!你就真糸壇邉鹤!我仲記得当日我救狗个post,你條契弟走黎講乜?呀!超板真糸善心,真系睇到个post都要專誠注册,走黎恭喜下!我睇見都想嘔呀契弟!系又抽水,唔系又抽水!同你講反調概就系咁俾你唱!JOEHUI 同我........阻你賣陰牌杜女會員ban佐你,你条契弟就好似精神病患者咁,系咁講,系咁唱,講足年幾,幾咁衰相?真系要幾衰有幾衰!今時今日俾糕糕ban佐,就想借d意撥下火,就想走黎呢度坤人?你稔下好喇!只要有我系度,見1次就ban 1次,唔会俾你d老千神棍系坤人,導人玩陰牌害人!
:lol好喇!最後同你作最後致敬!希利老鼠!祝你一路走好呀!;P;P;P;P;P
作者: SAM888888    時間: 15-4-2012 15:04
希利老鼠!祝你一路走好呀!:lol;P;P;P;P;P;P;P
作者: SAM888888    時間: 15-4-2012 15:21
一筆精气通灵光,二筆气降发光芒,三筆神在扫妖邪。

此筆專掃希利老鼠此等惑人心性,導人走向迷途之妖邪!:lol;P

作者: 一條龍    時間: 15-4-2012 17:03
SAM888888 發表於 15-4-2012 15:02
希利你呢次都死得眼閉喇!睇下幾多人為你送行?呀!你就型喇,去到邉就被人ban到邉,我稔 ...

哈哈!真系笑很死我...............................{:6_327:}
复制搜索

复制搜索

()字包含了:正義、正氣、還有最重要的正信南傳

我無野講了,因為全部我想講亞sam你都講哂!送多一個字比你(good)亞!{:6_294:}{:6_294:}{:6_294:}

作者: SAM888888    時間: 15-4-2012 17:36
一條龍 發表於 15-4-2012 17:03
哈哈!真系笑很死我...............................正亞
复制搜索

龍兄!我趕出去,下次傾過!多謝你!:lol
作者: bless    時間: 15-4-2012 21:29
一万个支持!!真真正正保障新人免受误导!{:6_330:}
作者: adatonywu    時間: 15-4-2012 22:47
SAM兄做得好:lol
作者: SAM888888    時間: 15-4-2012 23:09
多謝樓上bless ,adatonywu 支持!
作者: 笑哈哈    時間: 16-4-2012 00:54
亞特蘭提斯 發表於 15-4-2012 08:04
作為一個收藏者 可以不求佛理 單向式收藏佛牌,但他們對陰牌唔會有興趣。作為用家,配帶佛牌希望借其助力 ...

又學倒嘢!!{:6_327:}
作者: 大自然    時間: 16-4-2012 23:31
作者: 亞特蘭提斯    時間: 17-4-2012 00:38
大自然 發表於 16-4-2012 23:31
剛落飛機回到家中,就看這貼,
大哥就如小弟所強調
正就正,陰就陰,你去拜陰,做幾多善事也無用

感激大師兄的認同
作者: justinK    時間: 20-4-2012 11:43
robb 俾人ban咗? 之前見佢都好似正正常常咁 (之前忙到一段時間冇上嚟)

仲有聽講, 講"仆街"係好傷陰德, 因為"仆街"好似係咒人死
作者: yuen1979    時間: 29-4-2012 00:32
我係新手都俾robb楝幾次啦!
Ban了他好啦,唔洗日旺夜旺!!
作者: 小木蘭    時間: 29-4-2012 01:06
下天有好生之德,不如比d手飾我幫佢全家祈福啦

補充內容 (29-4-2012 01:06):
係上天
作者: 亞特蘭提斯    時間: 29-4-2012 01:16
小木蘭 發表於 29-4-2012 01:06
下天有好生之德,不如比d手飾我幫佢全家祈福啦

補充內容 (29-4-2012 01:06):

祈福黨;P
作者: 小木蘭    時間: 29-4-2012 01:21

都好過做折福黨       祈福黨都有正的,c hing送個必打比我,幫unite所有人祈福吧希望免受陰霾所迷惑
作者: 亞特蘭提斯    時間: 29-4-2012 12:38
小木蘭 發表於 29-4-2012 01:21
都好過做折福黨       祈福黨都有正的,c hing送個必打比我,幫unite所有人祈福吧希望免受陰霾所 ...

正心祈福黨
作者: 老婆豬    時間: 29-4-2012 21:51
justinK 發表於 20-4-2012 11:43
robb 俾人ban咗? 之前見佢都好似正正常常咁 (之前忙到一段時間冇上嚟)

絕對贊成唔應該亦都無必要講粗口!!
積口德都好重要!!不可輕視!!
作者: yuen1979    時間: 30-4-2012 16:04
買弄某些神是冇用的!福德是自己做的,神佛是提醒我們如何做一個善人,不是他們賜福给我們,一切唯心做
作者: Jeeka    時間: 1-5-2012 23:01
正气凛然
作者: johnwong2011    時間: 9-5-2012 22:12
想請教咁多位師兄,如果請左陰牌,但最後都係棄陰拜正,應如何處理?

就咁放埋一邊?定扔左佢?
作者: 亞特蘭提斯    時間: 9-5-2012 22:16
johnwong2011 發表於 9-5-2012 22:12
想請教咁多位師兄,如果請左陰牌,但最後都係棄陰拜正,應如何處理?

就咁放埋一邊?定扔左佢? ...

1.回廟
2.樹底
3.海中

之後搵LP淨身
作者: vivienmak    時間: 23-5-2012 00:54
亞特蘭提斯你好有說服力{:6_327:}
作者: SAM888888    時間: 30-6-2012 01:02
喂!希利老鼠,我收到風喎,你条契弟老千开分身,系对台又被人BAN佐喎,真替你難過,咁喇,,走去做析福黨,佛牌你無定站架喇!你真系完架喇!信我吧!;P
作者: 一條龍    時間: 1-7-2012 09:01
SAM888888 發表於 30-6-2012 01:02
喂!希利老鼠,我收到風喎,你条契弟老千开分身,系对台又被人BAN佐喎,真替你難過,咁喇,,走去做析福黨,佛 ...

哈哈哈!底死
作者: bankbank    時間: 4-7-2012 20:03
正面
作者: H0NEY    時間: 4-7-2012 23:49
亞特蘭提斯 發表於 14-4-2012 00:21
有人同我講 重業障人士先會有機會接受陰牌 不相 ...

情況等同 如果一個人黑起上來 係唔會搵到一間風水好樓 只會不斷搵到死人樓

THIS IS TRUE!!! 我都有聽過!!!
SUPPORT!!
作者: SAM888888    時間: 18-7-2012 01:06
希利老鼠,点解你講黎講去都系咁,教而不善?我都叫你去做析福黨呀!佛牌你無定企架喇!点解你係都唔聽架??你睇下,又再出醜喇,又被人圍揪,何苦呢?
我而家再講,我話你佛牌界收皮,你就真糸要收皮架喇,情況同你契哥黑白老千一様!信我喇,話晒相識-埸,唔会点你概!希利老鼠!信我吧,信者得救呀!:lol;P
作者: 亞特蘭提斯    時間: 18-7-2012 07:42
叫左d人唔好供陰啦 供到幾多是非 仲話招財人緣 比鬼搞都仲唔知 仲要嘈來嘈去 真係on9到無朋友
作者: SAM888888    時間: 18-7-2012 12:10
亞特蘭提斯 發表於 18-7-2012 07:42
叫左d人唔好供陰啦 供到幾多是非 仲話招財人緣 比鬼搞都仲唔知 仲要嘈來嘈去 真係on9到無朋友 ...

話時話!條契弟真系無乜朋友架!黑人僧;P
作者: VLD    時間: 29-7-2012 12:28
呢d 咁樣的下三流、似是而非的理由
只有果d 等錢駛, 求轉運, 中左女毒不惜一切要溝到條女的人 (鬼迷心竅) 先會信

你真係開個壇黎同佢慢慢拆, 分析得咁詳盡...佢都真係死得眼閉  
作者: Kenzi    時間: 25-11-2012 12:28
thx for sharing
作者: wgjbrian    時間: 10-12-2012 13:30
thanks for sharing
作者: sc_777    時間: 7-5-2013 11:09

作者: Antitheist    時間: 7-5-2013 15:46
原來有過咁既故事
作者: Mathewyam    時間: 20-2-2014 15:09
獲益良多, 點都唔會拜陰!
作者: arthurkctsang    時間: 14-3-2014 09:34
不得不服大大
作者: dkdknet    時間: 15-3-2014 10:54
好~~師傅成日同我講,心中有佛,咩都唔洗怕
作者: danielchung    時間: 25-3-2014 23:02
多謝分享,一定唔會請陰牌,佛法無邊,不需要陰法
作者: maksc    時間: 28-3-2014 07:20
非常認同!!
作者: LunLunLun@FB    時間: 18-4-2014 16:26
{:6_327:}{:6_327:}
作者: yiptingfung    時間: 18-4-2014 16:51
大快人心
作者: KennethY.M.King    時間: 28-4-2014 00:09
{:6_330:}{:6_327:}
作者: pkgary2013    時間: 5-5-2014 17:30
i want to see
作者: LambertLee@FB    時間: 6-5-2014 04:01
認同,讚成{:7_359:}
作者: Zak_Wong    時間: 8-5-2014 01:00
非常認同!!{:7_346:}
作者: mike1582    時間: 27-5-2014 04:18
認同 {:7_365:}
作者: markleung    時間: 28-5-2014 08:15

歡迎光臨 Unite 香港佛牌討論區 (http://www.unitehk.com/) Powered by Discuz! X3.5