新會員登記
搜索
查看: 2640|回復: 13

[分享] 真的假不了,,假的真到不得了

請各師兄分享多點分真假既要點比新手,好多人依家請野唔係用眼睇野去請既,,用新舊,,用價錢,,用請牌地點去比自己心理上既支持,post出尼10個有9個話係真既果件就變左真品,你估你係龍婆koon咩,,講兩講假都變係真
me2.....

我成日都教人 苦口婆心咁講 邊個都唔好信 連我亞特蘭提斯都唔好信
要信一定信自己 先做好資料搜集 學習真假特徵 揾唔到就問人點分

唔好請左事後先周圍問 無人會答到你 亦都對件牌 對買家 對賣家唔公平 。
請之前有半 分懷疑就唔好請 隨非錢多 。
仲有最重要一點 唔好咁白痴 自己走去賣家度問佢真假
如果佢識分別就唔會賣 如果要賣假亦都唔會講,
對賣家來說這問題是極具負面性的問題 同時亦顯示出自己的無知與白痴,
如果請牌後真係中招 唔好返去要求驗牌 佢有心賣假 一定做晒手腳 比到事後證書你
要驗自己去揾第三者幫手去泰國驗 。你可以唔信我既做法 始終錢係自己既

評分

查看全部評分

超認同這回帖內容{:6_330:}{:6_330:}{:6_330:}
頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 26-4-2012 07:51
我成日都教人 苦口婆心咁講 邊個都唔好信 連我亞特蘭提施都唔好信
要信一定信自己 先做好資料搜集 學習真 ...

認同,認同
有時D野無叫人請佢偏要請。平野做好心益佢請佢又晤請。好似陰牌就係一個好例子,
老虎都要加滴油落去先信係堅野。
小木蘭 發表於 26-4-2012 10:15
有時D野無叫人請佢偏要請。平野做好心益佢請佢又晤請。好似陰牌就係一個好例子,
老虎都要加滴油落去先信係 ...

有時D人對師傅送既野一D專重都無
硬係覺得師傅送比你既野唔洗錢
一定係CHEAP野唔值錢
我想講 LP嗲既坤平當年都係送比善信
仲有好多好多宜家好高好高價值既野當年都係送或者好平
唔好成日個心態平野無好 比D牌商洗晒腦
好唔好 係市場既口碑決定 唔係你個商家佬決定
泰國有好多鄉下廟D師傅發心做既聖物都好勁
價錢平到你唔信 來到香港就唔出名 商家佬見唔出唔到要死貨就吹見件貨
轉SELL自己個D 幾鬼黑暗
亞特蘭提斯 發表於 26-4-2012 10:58
有時D人對師傅送既野一D專重都無
硬係覺得師傅送比你既野唔洗錢
一定係CHEAP野唔值錢

絕對認同{:6_327:}{:6_327:}
我成日都教人 苦口婆心咁講 邊個都唔好信 連我亞特蘭提斯都唔好信

極之認同

講得冇錯{:6_327:}