新會員登記
搜索
樓主: jundy

请教~`请好心人士帮助

你請之前, 有冇擔心過自己會請到假古曼, 假到有d唔好既靈體入左去??
為何感應唔到後就擔心? 就算你請番黎, 感應到, 那都不代表是真古曼!
誰說感應到是真, 感應不到一定是假??

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽

如果大家言語上有誤會,sorry
我意思係只要供養心冇歪念,就唔怕會不敬
並不是說你有歪念!
但你要知好多正廟出既古曼係行法,未必一定要靈!
其實你感應唔到未必係壞事,至少冇唔好既靈搞你!
但我想知點解請前唔擔心,現在感應唔到先擔心?
而又擔心網上請到假野而唔擔心網上流言假?

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
ar_ta 發表於 23-4-2012 21:26
你請之前, 有冇擔心過自己會請到假古曼, 假到有d唔好既靈體入左去??
為何感應唔到後就擔心? 就算你請番黎,  ...

系,你香港人就好巴闭,大家都系中国人,自已人闹自已人,我又5觉得你有素质的去边咯。
因为感应5到bb既存在又惊系网上请既bb5知真定流,(PS: 請之前請找一下資料..... BB 有分 正廟 / 陰法 等好多好多.... )

人地话请到假既会入D5好既灵体,所以将bb寄呗我修法通灵既朋友感应。(注明:我请bb翻来5系为左感应!!!!)
入唔好GA靈多數是(但不一定)陰法BB! 假 是指直接做公仔賣你內裡跟本什麼也沒有! 其實只要請時立心不是不良 而又知道是正廟正法所出 感應不到又有什麼問題?
有些僧人苦修一生也未必到達某一個層次! 正如有人和我說修了兩年法請到神上身還可即時請給我看指點迷津...  我也只好  一笑智知.... !
(PS: 正法BB 不是為給你使用作為目的當然難有感應 ! 正如你沒事不會跑去公安局向 公安 拍打及餵食 ! 某些師兄家中 數專 或 數十專 每天被BB拍打 不就頭也被拍穿.... 來笑一個!)

同bb讲左距系我朋友度几日就会翻来,妈妈绝对5系5要距。请问紧样既行为系对bb5尊敬么?!网上有人吓我,话5信灵体既结果,会好惨!请问系咪真系紧既??

這樣和你.............爸拿你DNA去看是否他親生,但和你說:[寶貝我只想確應一下好把家財留結我血脈!] 有分別嗎? (PS:得罪了!SORRY!)
正廟正法(PS: 陰法降頭除外) 那會害人! 正如你爸真的這樣說你也不會罵他吧!(PS:如果你不是 暴龍.....  來笑一個!)

PS: 供養正法正廟BB 是指你先要做到  己所不欲 勿施於人 ,
亦即是 自己不想他人如何對待你 你就更不應那樣對待他人
更進一步就是 你想他人如何幫你 你就更應該要先幫助別人....

(你想BB幫你 先做多好事 迴向 給他  BB自然會有可幫忙的事上助緣 當然最後還是看你自己和你的福緣了!)

今日你幫了人 難保他日發覺是他幫了你!
今日你幫了BB 難保他日發覺是BB幫了結緣他人!

評分

查看全部評分

馬騮仔 發表於 23-4-2012 17:18
大陸人係有錢,但無乜腦... 中國假野多, 個個吹到神一樣都有好多八痴信!!LP爹一期吹到中國得佢有 ...

請你唔好侮辱左所有大陸同胞!!!
絕大部份有一定物質基礎既大陸人,普通民眾老百姓。一樣系靠自己勤勞上進所得。

大陸因為歷史原因,開化較遲,港澳臺幾十年前就可以赴泰旅行,大陸居民近十年才出現大規模出境旅行。對佛牌的經驗上,當然冇港澳臺同胞經驗豐富,上當受騙也是正常既事情。

大陸居民普遍素質較低,亦都系實情。因為受教育的層次參差太驚人!驚人到無法量化。亦都受慣左強制管制的法律。乜得乜唔得規定到清清楚楚。所以唔習慣自覺。你可以睇唔慣好多大陸同胞的所作所為,但請注意自己既言行,任何既發展都有一個過程。

大陸經濟騰飛,靠既唔完全系政府,一樣要靠勤勞的中華民族本性,如果唔系,民族本性好吃懶做,俾你一個先進到識飛既政體都冇用,何況大陸既政治氛圍,有個腦既人都知系乜環境。

同時好似香港為一個自由貿易港口響數十年前就成為亞洲四小虎,除咗香港人的勤勞努力、先進政體之外,亦都同地理優勢,大陸長年的閉關政策有直接既關係!
同時,奉勸一句,唔好永遠帶住有色眼鏡去睇人,甘樣會顯露出自己的本質。

評分

查看全部評分

人地問乜,你咪答乜囉,知就知,唔知就唔知,唔好標籤化呢

我之前都講過,一般人如果無先天可以感應或者見到,加上又無禪修,係好難感應到
出面好多人為左做生意,講到天花龍鳳咁,其實好多都係騙人
請BB,可以咁講啦,同助養兒童差唔多,係出於善心(唔係鍾意就買,唔鍾意就賣左佢),又係一種福報,一個細路仔你認為佢可以幫到幾多呢,自已想想啦! 唔好成日祈求一些他/她做唔到、或唔想做既事
至於堅或流,在這個網裡面找一找你喜歡既龍婆(千其唔好搵阿贊呀),有錢既飛去這師父間廟到請啦

補充內容 (27-9-2012 17:50):
我師父講過陰間一日等於人間12年(未確認,等我問多次),天界一日,人間100年
因為唔知BB幾時可以再輪回,好多泰國人幾代去照顧他們既古曼B啊
頭像被屏蔽
火药味好重
讲多多沒用
post照出来
给各位师兄姐分真假
多謝分享