新會員登記
搜索
樓主: SUMSUMBABE

[討論] 我想問下龍婆碰馬的佛牌如何?

我之前帶的系好普遍的版本,感覺極好。後來換左更罕有,更靚料的版本,感覺唔到威力了!奇怪~
rambo23 發表於 4-5-2012 10:50
我之前帶的系好普遍的版本,感覺極好。後來換左更罕有,更靚料的版本,感覺唔到威力了!奇怪~ ...

常常都有人講, 帶得好就係好牌
不是計佢用咩料,咩年分
新牌都可以帶得好好呀{:6_327:}

評分

查看全部評分

voka 發表於 4-5-2012 10:56
常常都有人講, 帶得好就係好牌
不是計佢用咩料,咩年分
新牌都可以帶得好好呀 ...

道理我都贊同,但系,比如話一個師傅你帶好覺得好好,你一定會留意佢其他牌咯。

搵到一個更老年份,更限數量,更好品相,更好眼緣,價錢亦都好合適的,我估大部份人都會請。

請左之後,大家都會帶吧。。。然後。。。。。。。感覺冇上一塊甘好。。。。點算?
rambo23 發表於 4-5-2012 11:12
道理我都贊同,但系,比如話一個師傅你帶好覺得好好,你一定會留意佢其他牌咯。

搵到一個更老年份,更限 ...

有壇o既就放上壇度, 無o既, 將其放好, 當收藏品欣賞
voka 發表於 4-5-2012 11:19
有壇o既就放上壇度, 無o既, 將其放好, 當收藏品欣賞

再帶一段時間睇睇,我對師傅有信心!!!!!!
rambo23 發表於 4-5-2012 11:59
再帶一段時間睇睇,我對師傅有信心!!!!!!

{:6_327:}{:6_327:}{:6_327:}
謝謝分享
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對