新會員登記
搜索
樓主: 亞特蘭提斯

希利奧斯 被ban 2700字原因 報告

火... [複製鏈接]
亞特蘭兄真係語重心長{:6_327:}
我都成日同人講,供陰唔係咁簡單架,我唔反對人供陰,但係唔供陰就最好

評分

查看全部評分

有亞特蘭兄,一條龍兄,SAM兄等講棄陰嘅肺腑之言,我真係唔寫個「服」字都唔得

評分

查看全部評分

如果陰物真係咁強,呢個世界亦唔會存在佛陀!
如果相信佛教,就必須相信"因果循環"和"六道輪迴"(天、人地獄餓鬼畜生阿修羅)
事出皆有因,任由再高強法力鬼靈都敵不過業力!
因為業力就好像我們把種子"因"放於田裡一樣,假以時日將會種出"果"來,
如果當時我們有把種子"因"放下,就必得"果"
如果當時我們有把種子"因"放下,就必得"果"
兩者是無法低消,若然之前報下"種子",日後就必須嚐果,
同時請各位師兄師姐們注意供陰並非善事也,某程度上反而是傷害了它.....
最後有幾句說話要贈給大家........諸惡莫作 眾善奉行 自淨其意 是諸佛教

評分

查看全部評分

hook282000 發表於 14-4-2012 10:22
如果陰物真係咁強,呢個世界亦唔會存在佛陀!
如果相信佛教,就必須相信"因果循環"和"六道輪迴"(天、人、地獄 ...

其實真係好簡單既道理

如果供陰真係等於做善事 泰國和尚 人人都供一百幾十隻 之後捐錢起廟起學校起醫院 咁不是WIN WIN嗎? 但事實上唔係咁 因此已經可以確定供陰並非如陰人口中可以做善事 而只不過是為自己的無無 同無盡的貪的美麗的衣裳吧!

評分

查看全部評分

kei225 發表於 14-4-2012 08:37
仲有(節隋):(折墮)

唉 呢次真係折墜啦 折墜兩個字都寫錯
萬天神佛,心正何需拜陰.
諸惡莫作 眾善奉行 自淨其意 是諸佛教

評分

查看全部評分

如果仲係有人認為 本人打陰目的係因為早年比陰牌老千呃 宜家想報仇
我答你 你既思想實在 太少看我了 每人都有過往既經歷 懂我分別個中好壞
再同有需要既人分享 你可以懷疑我既人格 我唔介意 但你唔可以否定我既做法
我人格是點 唔需要向你個人交代 公眾眼睛是雪亮的:@

評分

查看全部評分

供陰與否不作評論, 我個人就十分反感那些吹墟誤導的人, 尤其是說到陰牌有幾神有幾勁, 同埋....有幾普及{:6_300:}

所以, 對於版主的果斷行事, 十分讚賞!!! 亦很支持有明確的規則{:6_327:}{:6_327:}, 保持良好風氣!

評分

查看全部評分