新會員登記
搜索
樓主: 希利奧斯

又不知隔離台攪什麼鬼。。。。

乜有版主賣陰嘢咩?   可否pm下呀!  thx
頭像被屏蔽
marlboro 發表於 10-4-2012 21:50
如我之前說,陰牌我唔識
不過我的理解是陰牌比起正牌,灰色地帶多好多,
除了原作師傅,無一個有認受性的標準 ...

但係有人俾錯及胡亂提供經文或供奉方法對個陰牌的靈或擁有者的傷害性及不能預計的後果有幾嚴重有冇諗過??

唔嚴重的話每個師傅唔使係張經寫水蛇春咁長交帶一切俾恭請人吧。

好似有些陰牌講明飲品上絕對不可供有汽的。賣家就偏偏偏話供汽水冇問題。供完咪隻靈咪發癲不停咬人囉。有某些古曼不可供泰國有隻米線叫“卡籠jin".但供奉者唔知偏偏屎X痕就去九龍城買俾隻古曼食。隻野最尾咪發癲變左惡靈囉。。。係變左惡鬼唔係古曼仔仔呀。。

你日後遇到d咁既賣家你會唔會俾佢害死??

頭像被屏蔽
希利奧斯 發表於 10-4-2012 21:48
係買賣區放牌。似乎係為賣牌鋪定路。但又冇人俾人封喎???

我這些被認為扮分享引大蛇釣大魚既人連諗都未 ...

其他人的風格我無資格評論(可能係我嚟呢)
師兄你大名其實好多人都識,未免有時觸目少少,
post相有啲難度,你要快啲知就睇睇"第三日"個post啦
事實係有問題㗎

你所講的鋪定路,其實我們一直有留意,亦ban唔少,你無發覺啫
真係好多㗎
頭像被屏蔽
希利奧斯 發表於 10-4-2012 22:09
但係有人俾錯及胡亂提供經文或供奉方法對個陰牌的靈或擁有者的傷害性及不能預計的後果有幾嚴重有冇諗過? ...

又正如我所講,你哋呢門"知識",唔係普通人可以隨意隨地學習,
就如你剛才的比喻,可能超過90%供陰的人唔識,就連賣嗰個都唔識
這時要靠你哋去指出(指責),只要是真,無人講得彎,又可矯正一些誤解
要靠大家㗎嘛,但你哋又唔公開講,咁我哋又點知??
你都要幫吓啲牌友㗎
good 發表於 10-4-2012 22:06
乜有版主賣陰嘢咩?   可否pm下呀!  thx

不是本論壇版主
頭像被屏蔽
marlboro 發表於 10-4-2012 21:50
如我之前說,陰牌我唔識
不過我的理解是陰牌比起正牌,灰色地帶多好多,
除了原作師傅,無一個有認受性的標準 ...

講我唔怕講我都係貴網講過龍婆蓋十八靈古曼的完整供法啦。但一般我好少公開因為我只負責給予服務給向我恭請的人。算我自私都咁話唔想為人作嫁衣裳。

同埋好多時唔需口問師傅。你肯搵泰國人睇晒成張經文紙翻譯經文就問題不大。可惜有人為左出貨譯都費事譯。某些版主曾經聲稱話識某某阿贊徒弟什麼古曼都係師買家傅親手請出來云云。但點解買家(我朋友)會走來同我怨問左那版主賣家三次拿經文譯音都唔睬我朋友??

莫非收左錢就睬你都有味咁冇責任感??

唔係其求講兩句唔係個個都識泰文或搵到泰國人翻譯就唔覺有問題呀嘛??

宜家係供陰唔係養條魚咁兒戲喎。。

頭像被屏蔽
希利奧斯 發表於 10-4-2012 23:16
講我唔怕講我都係貴網講過龍婆蓋十八靈古曼的完整供法啦。但一般我好少公開因為我只負責給予服務給向我恭 ...

我明白你的想法,但係客觀環境唔可能咁做!
因為關乎個人操守問題,你話要解決一個賣家
可能容易,但要扭轉一個行業的敗類,點搞?
泰國咁大個市場,咁尊重佛教,都有假牌假和尚
只要有人覺得錢大啲就會有人呃人,點避?
大家出少少綿力,希望做到少啲人受騙已經好好,

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
marlboro 發表於 10-4-2012 22:30
又正如我所講,你哋呢門"知識",唔係普通人可以隨意隨地學習,
就如你剛才的比喻,可能超過90%供陰的人唔識, ...

我就係想帶出呢句:就連賣家都未必識!

打個比喻你向賣家買部電視機。賣家冇同你講過部機係日本水貨100w或者佢本身都唔知。香港係220w電壓。你搵條電線插落插蘇會。你電視機會變成點??你屋企會變成點??

咁你會唔會放過個賣家話你明白體諒個賣家唔識野呢??

最後我都多謝師兄誇獎我好出名。
頭像被屏蔽

打個比喻你向賣家買部電視機。賣家冇同你講過部機係日本水貨100w或者佢本身都唔知。香港係220w電壓。你搵條電線插落插蘇會。你電視機會變成點??你屋企會變成點??

頭像被屏蔽