新會員登記
搜索
樓主: 希利奧斯

又不知隔離台攪什麼鬼。。。。

雖然唔關我事 但為公平和避免版友睇到一頭霧水 有點事情需要指出的

1. 一般佛牌是不用吟經的 除非師傅交帶有特別方法使用/吟經
2. 各下流通的聖物以陰牌為主 以陰牌來說不論出家人制作還是亞贊(白衣/黑衣)所出 絕大部分都需要吟經的 有些甚至無咒語=無用的

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
但係佢賣陰架喎。。。

連vilatep都識佢佢真係犀利。我上星期係vilatep家時師傅問我係咪呀邊個邊個的朋友大家都係香港人??

跟住我問發生咩事佢話經某客人知識該版主係網上賣過一枝男女和合油同買家講話有靈要供花供酒又供香又剩。

師傅話佢係網上亂吹水及冇話枝油要供云云。話呢個人不斷係度教壞人。。。。

問我識唔識佢係咪佢朋友同生意拍檔云云。。當時佢成班徒弟同客人都係度全部人靜晒望住我。。。我都唔知俾咩反應佢。。。
頭像被屏蔽

啱啱先睇到,依家落街,要今晚先覆到你
頭像被屏蔽
marlboro 發表於 10-4-2012 17:59
啱啱先睇到,依家落街,要今晚先覆到你

仲有師兄如果你真係有心幫我既幫我問問該版主好等我下次七月頭見師傅個陣我都俾個滿意答覆vilatep呀。。。。為人為到底。
頭像被屏蔽
希利奧斯 發表於 10-4-2012 18:04
仲有師兄如果你真係有心幫我既幫我問問該版主好等我下次七月頭見師傅個陣我都俾個滿意答覆vilatep呀。。 ...

首先,請pm小弟那人是誰先
頭像被屏蔽
希利奧斯 發表於 10-4-2012 17:05
仲有師兄見你咁好人從隔離台走過來不如講下身為賣家甚至係版主賣家是否將一件聖物的經文及供奉方法依照師 ...

老實講,陰牌我唔識
不過以一貫坊間做法(講法),你的說法是對
頭像被屏蔽
marlboro 發表於 10-4-2012 21:15
首先,請pm小弟那人是誰先

我唔介意pm你那個人是誰。

但師兄介唔介意pm話我知你係隔離台邊位??

起碼我心有個底。。

老實說如果我係個網犯左規我被封對我來說問題不大。做錯受罰好正常。但我見好多人都係扮分享之後係四賣區
頭像被屏蔽
係買賣區放牌。似乎係為賣牌鋪定路。但又冇人俾人封喎???

我這些被認為扮分享引大蛇釣大魚既人連諗都未諗住係貴網係買賣區放牌。動靜都未有貴網就先出手??而且我大部分聖物都係朋友一個連一個叫我幫手請。絕對唔需驚動貴網買賣區我都可以放得晒出去。。。如果唔係我去泰國有咁多人叫我幫手基本上我請兩三件精品自己收藏算數。

師兄係講道理既人我先咁很長氣同你吹咁耐。如果你係d一出聲就喊打喊殺叫你出黎飲茶個類講多句都嫌浪費手電電池d電。。

師兄明白我講什麼嗎??
頭像被屏蔽
希利奧斯 發表於 10-4-2012 17:31
仲有marlboro師兄。我相信你回應我係善意的。我感激你。不過我想同你講聲如你同隔離台某版主佢賣過阿贊vila ...

如我之前說,陰牌我唔識
不過我的理解是陰牌比起正牌,灰色地帶多好多,
除了原作師傅,無一個有認受性的標準(規範)去對比真假,用法(可能我才疏學淺)
你同意嗎?
在這情況下,就要希望賣主自己的自律,良心,一般都不作干擾
除非太過離譜,唔識都知的假貨,假論點.........
言歸正傳,你同師傅同買家那件事情,最方便的方法是開post直接講出正確的供法
毋須理會何人售出,你信你的是事實,任何人都不用怕,你只是帶師傅的口訊
買賣得陰牌都信報應,有啲事唔喺獨力可以做到,最重要問心無愧!
頭像被屏蔽
希利奧斯 發表於 10-4-2012 21:33
我唔介意pm你那個人是誰。

但師兄介唔介意pm話我知你係隔離台邊位??

希望你明白,有時唔係咁易睇得晒架
有時有啲網友提供資料,見諒見諒

另外,我公開身份我好麻煩㗎,你用心猜猜啦