新會員登記
搜索
查看: 513|回復: 6

小心神棍騙子

近日於Facebook嘅「泰佛警訊」群組中,爆出一單有關神棍騙子消息,事主與該神棍騙子相識多年,該神棍本身係一名牌商,早年活躍於旺角信和中心,之後搬往好景,現在好似已不在好景。
係近幾年,該神棍自立教派,稱為「三大門」,自封為創教教主,有大神降僮身。事主分享自身個案,幾年前運勢同情緒比較差時再遇該神棍,神棍表示事主有污糟嘢,對佢非常熱心,又送佛牌又教事主如何持咒,最後事主拜入神棍門下,從此幾年間不斷白銀奉上,如果不合神棍滿意,神棍會不斷辱罵事主同其他門徒。
最事主醒覺,企出嚟分享自身經歷,希望各位可以小心提防神棍騙子。
由於事主分享經歷內容非常龐大,還不斷更新中,各位師兄姐可以自行於Facebook內容搜尋。
回復

Thanks for sharing
回復 贊好 反對

大顯威靈系列就聽過,大顯威神真係第一次聽.
不過都唔使太擔心有人被騙,根本一聽已經唔會有人信, 被騙嗰啲根本腦筋有問題, 就算唔畀呢個呃,都會畀第二個呃,可能都係業力問題.
回復 贊好 反對

依家不停更新中
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 13-3-2024 18:54
大顯威靈系列就聽過,大顯威神真係第一次聽.
不過都唔使太擔心有人被騙,根本一聽已經唔會有人信, 被騙嗰 ...

咁你太睇小依家啲人嘅愚昧同智商。
事主幾年間已課過十萬金供養教主一家,重有其他「門下弟子」呢,一路畀教主「嚴厲」訓斥,話佢哋怠墮,教主本人同所謂門上祖師爺要孭起佢哋包括家人嘅歷世業力,所以佢哋依家先可以得救,得大神大仙降僮身咁咁⋯⋯,重有過年過節畀利是教主一家呢。
回復 贊好 反對

山豆X
回復 贊好 反對

通常人生低潮, 就容易上當受騙, 用遇到污糟嘢埋身.

一年都有春夏秋冬, 人生亦一樣, 有高低循環嘛.
回復 贊好 反對