新會員登記
搜索
查看: 427|回復: 9

[求教] 他不贊卡可唔可信?

最近請左了個佛牌,見到有張他不贊卡所以入手左,但塊牌愈睇愈似假.....請問他不贊卡可唔可信?
回復

師兄 我自己咁睇 卡或比賽證書 只係或多或少有利於轉售價值 真還是假 要靠自己做功課去分 就算係相熟的你認為信得過的牌商 都有機會出到假牌 牌種太多 就算佢地無心呃你 但佢地都未必識哂
回復 贊好 反對

Ron 發表於 4-3-2024 17:19
師兄 我自己咁睇 卡或比賽證書 只係或多或少有利於轉售價值 真還是假 要靠自己做功課去分 就算係相熟的你認 ...

其實呢D認證機構係咪同牌商打哂龍通?感覺好似成批做假咁
回復 贊好 反對

kratos886 發表於 4-3-2024 19:00
其實呢D認證機構係咪同牌商打哂龍通?感覺好似成批做假咁

確實不難搵到呢類打龍通資料 呢到都有post講 只要有利益既地方 就唔會有絕對公允 只能夠講 唔好信哂卡 就算比賽都爆過造假聞
回復 贊好 反對

成日聽好多牌商都講卡只有外國人玩(姐係泰國以外嘅人),睇真假都係自己上網搵下相關資料,chrome safari 呢啲瀏覽器都有翻譯,方便不少

當然,有時卡都係一個保障,但漸漸愈嚟愈多各大出卡機構醜聞出現,公信力呢樣嘢…
如果驚有問題,出多一兩間試吓

或者你講下係件咩聖物,又點解會愈睇愈有問題?
回復 贊好 反對

當然自己學識睇最好啦,但天下之大,聖物之多,學識睇都就瓜得.
倒不如找個有高信譽牌商請牌,當然可能供金高的多,當用錢買佢個經驗囉,由佢替你把關.
回復 贊好 反對

AngusMa@FB 發表於 6-3-2024 14:41
成日聽好多牌商都講卡只有外國人玩(姐係泰國以外嘅人),睇真假都係自己上網搵下相關資料,chrome safari  ...

唔太方便講
好彩供金兩三千......當上左一堂
回復 贊好 反對

kratos886 發表於 7-3-2024 00:11
唔太方便講
好彩供金兩三千......當上左一堂

或者問下位牌商會唔會同你回收返🤔🤔
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 6-3-2024 20:43
當然自己學識睇最好啦,但天下之大,聖物之多,學識睇都就瓜得.
倒不如找個有高信譽牌商請牌,當然可能供金 ...

高信譽牌商都會燒鬚 見過有大牌商拍賣出龍婆沙礦最多假牌果期既其中一塊 仲標幾好價 不過大牌商好處係你如果覺得假 應該請左可以反映 有6 7 成機會佢地為保信譽會收返 所以我好怕直播拍賣 郁黎郁去睇唔到件牌細緻位 然後又要心理上同人搶價 impulsive buy之餘又對真假無信心
回復 贊好 反對

今次幾千蚊當做功德
回復 贊好 反對