新會員登記
搜索
查看: 495|回復: 5

[坤平] 請問有人知道這尊嗎2563 森林派 九聖舍利坤平

請問有人知道這尊嗎2563 森林派 九聖舍利坤平

因為這個是用森林派高僧的舍利製成

甚至阿姜曼都有 不知道真假 值不值得收 請問有前輩知道這枚嗎  可以給點建議嗎 謝謝
回復

Lovebudda 發表於 9-1-2024 23:48
師兄方便分享一下你的牌的照片嗎

另外請問佩帶這麼多森林派高僧舍利骨灰的牌 有什麼

我比較謹慎就唔share啦
我有兩塊,一塊係平日頂禮,另一塊係配戴既,戴個塊我通常係屋企先戴
效果就,心會平靜少少,僅此而已。但我唔係戴坤平,也沒有特殊經咒,你個塊講到明有落召財法,無得比較。
回復 贊好 1 反對 0

雖然我冇請過尼間但佢每次都寫得咁詳細,應該不是杜撰。泰國特別森林派的確會落高僧大德的遺骸做牌,我相信整體材料的確有,但舍利又比聖灰少有,落左幾多真係唔知。

補充內容 (9-1-2024 10:23):
我反而想話,寺院大多會落複數高僧既聖灰落牌,就算請左都唔肯定自己個塊主要係邊位高僧😅
回復 贊好 反對

我有一塊坤平。我見材料豐富,供錢不貴,所以用作珍藏。
回復 贊好 反對

森林派讲究回归自然,很正常啦
回復 贊好 反對

herman 發表於 9-1-2024 07:10
雖然我冇請過尼間但佢每次都寫得咁詳細,應該不是杜撰。泰國特別森林派的確會落高僧大德的遺骸做牌,我相信 ...

師兄方便分享一下你的牌的照片嗎

另外請問佩帶這麼多森林派高僧舍利骨灰的牌 有什麼

特別的感應嗎? 謝謝
回復 贊好 反對