新會員登記
搜索
查看: 549|回復: 7

[求教] 如果覺得比妖魔搞,應該可以點做?

我覺得自己屋企有妖魔搞我,每次番到屋企都忍不住想邪淫,但出街就冇事,有時仲比鬼壓床,搵左個有天眼既人兄幫手睇睇,話有狐妖搞我,但天眼師兄只識得睇問題,唔識驅妖魔,如果真係有妖魔應該點算?可以念咩咒語,或者請什麼法器?邊位泰國師傅可以幫到手?
Btw自學左好多咒語,都係冇乜用
回復

師兄有供陰牌嗎?
回復 贊好 反對

我連龍婆班鑽石經文都背埋,念左幾日,每日一個鐘,都搞唔掂,係唔係要再念耐d?
有無師兄有咒語經文推薦?
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 31-12-2023 14:05
師兄有供陰牌嗎?

沒有,不過有請過佛牌帶,佢話係正牌黎,但係我係出左事而請的,應該唔關牌事
回復 贊好 反對

天眼?有狐妖?
咪聽佢 9 up 啦,邊有咁多妖,應該都係普通靈體多,搵普通道教法科師傅,清屋、清身、封身、封屋、帶符就得.
唔想洗錢就可以試下去城隍廟,稟俾城隍爺聽, 祈求佢保佑家宅平安.
回復 贊好 反對

好,我試下搵城隍廟幫手
回復 贊好 反對

edward2104 發表於 1-1-2024 16:30
好,我試下搵城隍廟幫手

偏門野 如果 以上師兄講既都唔得 去黃大仙/道教 扶乩問問

唔係話南傳佛教唔得,但香港道教/法科比較易搵到方法解決
回復 贊好 反對

edward2104 發表於 1-1-2024 16:30
好,我試下搵城隍廟幫手

去城隍廟稟城隍爺, 要好清楚講你係邊個,住喺邊度,乜嘢事.
好似咁.
弟子xxx,生於農曆xx年x月x日x時,現住中國香港筲箕灣東大街888號,發財大廈8樓A室,今日來向城隍爺敬拜, . . . . . .講乜乜事咁.

回復 贊好 反對