新會員登記
搜索
查看: 1204|回復: 20

供佛香

各位師兄可以分享下大家哩期用咩供香呢。話說我有一日行過有啲賣印度貨既舖頭覺得嗰陣香氣幾香,買咗啲印度嘅供佛香粒,返屋企試用過都覺得嗰陣香味幾舒服,但價錢有貴囉成三十幾蚊十粒。一粒唔係話用太耐呀五分鐘到。
大家呢排又用緊咩呢。
回復

一直揾緊佛牌店個種泰國香,個浸味唔知點形容。現在用一般檀香。
回復 贊好 反對

我都係要搵嗰種味本嚟覺得黑香或者五色香粒似嗰種味,但係顏色因素極少用。早一個禮拜行過間賣印度野,發現又係嗰種味,深棕色,買咗嚟試。
回復 贊好 反對

jajamo 發表於 27-9-2023 08:15
我都係要搵嗰種味本嚟覺得黑香或者五色香粒似嗰種味,但係顏色因素極少用。早一個禮拜行過間賣印度野,發現 ...

個種味聞起來好舒服下,有種享受感覺,會唔會係花草之類做既,有無師兄知道係咩香來?
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 27-9-2023 02:02
一直揾緊佛牌店個種泰國香,個浸味唔知點形容。現在用一般檀香。

我都好鐘意聞果浸味,不過又唔知買邊隻味先係果隻香
回復 贊好 反對

如果D香吾天然溝香水長期吸入會吾會吾好?
回復 贊好 反對

我係淘寶搞掂,好多款揀, 黑色短款無煙無味😁
回復 贊好 反對

six11223 發表於 27-9-2023 23:16
如果D香吾天然溝香水長期吸入會吾會吾好?

九成都唔好,溝香水既好香,反而感覺唔自然,要香得若隱若現,淡淡幽香咁,先令人囘味無窮。
回復 贊好 反對

frenchdogblues 發表於 28-9-2023 08:37
我係淘寶搞掂,好多款揀, 黑色短款無煙無味😁

師兄有無做佛牌店個種香?
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 28-9-2023 09:20
師兄有無做佛牌店個種香?

我唔知道,我認為應該有,因為佢有好多款揀, 我問佢都係由泰國攞過嚟。
回復 贊好 反對