新會員登記
搜索
查看: 3123|回復: 27

[組合] 呢3年我帶過既佛牌。。。

不知不覺接觸佛牌已有3年左右既時間,當然對比好多資深既師兄,3年唔算得係咩,但都想分享D故事和心得比大家~會比較長篇,唔好介意

話說我係我細個嗰陣,屋企人成日同我講泰國神明好邪,唔好去拜,會出事的,直到有一日,屋企人話去泰國旅行,我多口問去邊玩啦~佢地竟然答我去拜神!!!!!!
原來佢地一直都有拜四面神,但怕我太細個會亂咁向神明許願所以先呃我~但我都仲係驚驚地,因為剛好有位中學同學佢呀哥剛死亡,而佢生前有供陰,我當時唔識分,只覺得都係好可怕
直到我大概23歲個年,突然想試下帶佛牌,就上網係咁搵資料,見D人講到放塊牌係手會過電,凍,熱,打冷震,暈等等既感覺,令到我更加期待係點樣既一回事!!!就立即上網搵牌鋪,去睇下可否結緣
可能我太期待啦~一拎上手。。。。。哦。。。。????無啦????說好的打冷震呢??哈哈。 令到我好失望咁返左屋企~不停上網再睇下其他資料~

1. 古巴震/古巴鎮 4期鬼王
有感覺到在工作上順利左,財幫到1次,但此終過唔到被呃個關(之前貼有提及),就放左了。。。。。。

2. 龍婆浸蘭 2546 象神小立尊 阿柏加材料
可能真係人夾人啦,我無特別感覺,我有位同事只拜象神,每日供香蕉同牛奶比象神,佢就感覺樣樣都好順(但佢既象神係龍婆孔師傅的)

3. 派更也 2557 泥漿肉銀符管+白肉符珠
呢塊牌我真係又愛又恨。。係唯一我拎上手有暖意既牌,真心好神奇,帶個陣又好順,不過個時純粹見塊牌好珍貴咁,就請返黎試試,無深入了解功效,就出事啦
人緣。。你可能會話人緣變好唔係好事咩?但我公司主要都係男同事,個排係咁痴埋黎,自問男仔頭,中性打扮(我係師姐)有啲又有女朋友,有啲又結左婚
我實在唔想要呢啲人緣,就拿拿聲放左件牌!!!
(後來接收左我呢件派更也既師兄好開心,佢在國內做地產,話帶左又有貴人又開大單)

4. 古巴陣得 第一期 坤昌 金面 大模
個時因為聽D師兄講呢塊好得,財方便好幫到手,就膽粗粗係泰國牌商到請返黎,到港個日真係勁開心,拎上手勁大尊,不過好彩輕身,立即帶啦~點知。。平時D老闆都好錫住我,同事都幫我,但帶左呢塊既第一日完全唔知咩事,小小野鬧到我上天花板!!(例如無主動幫佢拎野飲),同事又比面色我睇,突然有仇咁,我都係文職一名,工作上無跑數呢回事,所以真係成頭黑人問號,最終試左1~2個月左右都係唔掂。。就放左了

5. 屈當一 四面神 2508 阿柏加
呢塊真係做左好多功課,因為實在太多假野啦,同埋品相都好影響個價錢,但最終都係同香港牌商請,比較安心同埋個品相真係靚
一開頭帶真係無咩特別,開始都平常心去看待帶牌呢件事,一直都Keep住做善事,喂下流浪貓咁~~~直到。。

- (第一個夢)  有一晚我發夢自己去左細個住既公屋大堂,見到勁多小朋友無著衫,係咁跑黎跑去,有個更加拖住我行
行行下我入左一個公屋單位,入面有我姑姐,同勁多公仔,又有小朋友睇既圖書,我就行左入去同姑姐唔知傾緊咩~
突然!!!!D公仔係到唱生日歌,係每一隻都唱!!!同時感覺到係門外有野想入黎(感覺係小朋友,但不是善意),好唔舒服
驚到腳震,個下發現夢中既自己手上緊握屈當一,我就念埋佛首經,好大聲咁念,最後全身出曬冷汗咁醒返。。。。實在太深刻啦
- (第二個夢)  今次夢境係屋企附近既地鐵站,我係超市買完野經過地鐵站個陣,發現有位乞丐衣坐左係到,長頭髮,D衫都破爛曬
我就放低D野食比佢,點知佢突然捉住我手話我搵到你啦!!好大力,(正常黎講呢啲情況下都會醒,但我真係醒唔到)
我又大聲讀起佛首經,都唔知念左幾耐。。。。又慢慢醒返,又係出曬冷汗,發現我帶住左屈當一訓覺
開始同公司師傅講起呢件事,佢話你太有同理心啦。。。,你下下都同情人地,我都唔知話你幾多次要改,同情好正常,你本身又敏感體質,好容易有野跟身。。。。。加上個時準備買樓,需要多少少錢,就放左塊牌比之前同我收派更也個位師兄,佢話帶左不得了,D客入間屋唔到5分鐘,野都唔多講,簽約~又成日有貴人同高質素嘅客主動搵佢,真心好神奇,仲叫我黎緊有咩好野要放同佢講聲,哈哈

回復

6. 波既爺爺 第一期 配帶型+黑色 供奉型
成願力真係強

回復 贊好 反對

7.  鷹神 龍婆屈啦 2537 2553 2560(生日版)
我有做下副業,生意都幫到手~諗緊放曬手上有既換純金返黎帶

8. 澤度金 阿贊速 那朗
可能無緣~無特別事發生

回復 贊好 1 反對 0

9. 派更也 2557 金面白肉試模
你可能會話,又請返呢塊既,但真心我配帶咁多牌,真係得派更也比到特別感覺我,所以我對呢尊牌真係念念不忘,曾經都問師兄可否讓返尊泥漿肉比我,我好掛念~
但佢唔肯,話實在帶得太好~~~~~(點知突然有一日,佢搵我,問我是否要返尊牌,當然要啦!!!問佢咩事,原來太多異性緣,老婆唔高興,只好放出,但又抬到個供金好高。。)係香港見到呢尊試模,真心勁鍾意,
最終師兄肯平小小比我,不得了!!!!立即帶返屋企~好懷念呀,到我第一日帶,原本黎左個新鄰居,又掉垃圾落街,又係屋大叫同撞黎撞去,又搞到垃圾房到處都係水。。。。。我都同管理處講過2-3次,都唔太想理我咁,我自己都拍門同呢位鄰居傾過叫佢關窗,因為每晚1點或4-5點大叫,我真係訓唔到,佢都講對唔住話會關窗~最終都係無。。。。。。都係唔關窗大叫
正當我選擇放棄之時。保安突然叫住我,話已經同業主講曬佢租客既問題,又叫左個租客關好窗,要整理好自己D垃圾唔好影響人
真係好神奇,保安360度轉變我當然開心啦,加上佢真係關返隻窗啦~謝天謝地謝派更也

其實仲有其他牌,但我可能配帶時間唔長,都無咩印象啦,不過今次突然打長篇文章係因為我同自己講過,如果我請得返派更也,就要同大家分享下帶牌心得
呢幾年認識左好多師兄,交流左好多佛牌既心得,暫時一切都順順利利開開心心,如果你由頭睇到呢到,辛苦曬啦~都好多謝你,希望下次再同大家分享心得~~

回復 贊好 2 反對 0

看你分享很開心謝謝
回復 贊好 反對

Rosa 發表於 24-9-2023 13:18
看你分享很開心謝謝

謝謝你
回復 贊好 反對

師姐福報大,可以得到唔同佛牌幫助,經驗分享亦好有趣,謝謝。
回復 贊好 反對

師姐有機會試過多塊好牌,好羨慕!

記得當年我帶派更也一期泥漿版的時候,都體驗過超強異性緣,之前在此有出過貼分享
回復 贊好 反對

有冇佛牌相片睇下🙏
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 24-9-2023 13:42
師姐福報大,可以得到唔同佛牌幫助,經驗分享亦好有趣,謝謝。

哈哈,謝謝師兄支持,本身體質敏感,都好多古靈精怪野,日後再分享比大家
回復 贊好 反對