新會員登記
搜索
查看: 571|回復: 8

失而復得

話說早兩個星期日,我準備佩戴佛牌出門口,發現唔見咗一件聖物,就係冠咩布倫加持嘅白色小錢袋。
我搵勻全屋都唔見,就諗會唔會係喺出面唔見咗⋯⋯
之後嘗試用網上尋失物占卜,用咗一個周易網上尋失物占卜,佢顯示話畀我知件失物係喺我附近,又話係喺我個小朋友度⋯⋯
我老婆話不如你試吓用靈擺,咁我攞咗之前買咗喺靈擺書付送嘅靈擺,一問之下,個靈擺不停咁順時針轉,再問會唔會搵得返,同樣不停咁順時針轉,我反覆試咗幾次,結果都係一樣。
我於是諗,係咪真係喺出面唔見咗,因為個錢袋用透明膠袋入住,平時放喺T恤衫度,會唔會係前一日同個仔上完堂去食早餐時,執返跌落地嘅單時唔小心跣咗出嚟,於是去返間餐廳度問,佢攞咗一盤失物出嚟,但係冇我要搵嘅嘢喺度。
心諗可能係畀人哋當垃圾掃咗都唔定,唯有打定輸數,但係又唔甘心,就咁過咗一個禮拜。
就頭先喺我個仔張床罅度,見到一包類似辣椒醬嘅嘢,一執之下,原來係我個冠咩布倫錢袋!
真係原來件失物一直都喺度,又真係喺我個小朋友度喎⋯⋯
回復

不得了,証明師兄同個牌嘅緣份仲未完
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 14-8-2023 20:24
不得了,証明師兄同個牌嘅緣份仲未完

多謝,我覺得最神奇係個網上占卜同個靈擺
回復 贊好 反對

失而復得真係好值得開心,師兄更加要睇實啦哈哈!
回復 贊好 反對

呢個世界,有好多野真系好神奇的,謝謝師兄分享!
回復 贊好 反對

之前係樓下掉左個龍婆SIN 山羊

諗住比人當垃圾掃走,點知2個鐘後返屋企仲見到係地下
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 15-8-2023 09:35

諗住比人當垃圾掃走,點知2個鐘後返屋企仲見到係地下 ...

垃圾都有人理,但個牌無人理
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 15-8-2023 09:35

諗住比人當垃圾掃走,點知2個鐘後返屋企仲見到係地下 ...

可能山羊令d人見唔到佢
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 15-8-2023 11:40
垃圾都有人理,但個牌無人理

咁先好嘛,如果有人理,九成就無左囖。
回復 贊好 反對