新會員登記
搜索
查看: 1625|回復: 14

[符管] 阿贊 Aik Yai 阿贊方符管 2556

之前其實同公司有位同事口和心不和,但佩帶後真係唔到你唔信,會無啦啦主動掭傾計,希望各位師兄都順順利利
回復

好似好有力嘅牌咁
回復 贊好 1 反對 0

好符管, 如果無不共戴天之仇,就唔記得小怨恨最好,畢竟冤家宜解不宜結,和氣生財嘛。
回復 贊好 反對

口和心不和,咁應該一向有計傾,為何又關符管事?
回復 贊好 反對

突然找你傾計末必係好事!可能係說話想揾你錯處。現今潮流興陰陰濕濕,背後放箭,等你防無可避。如本人會揀遠離去算了
回復 贊好 反對

哈哈哈,水太清就無鱼,師太嚴就無徒。

一半一半,難得糊塗,就最好架啦,太極生兩儀,兩儀生四象,四象生八卦,八卦定吉兇,吉兇生大業。

是故,法象莫大乎天地嘛。做到不負如來不負卿,一舉兩得,豈不大家都開心嘛。
回復 贊好 反對

河流溪水清,香港同泰國都見過有魚游。嚴師出高徒,貴精不貴多。有時扮糊塗,要看甚麼事同甚麼情況!做人無風骨不更要,但做牆頭草,兩面不是人,最後自損都是自己。
回復 贊好 1 反對 0

MartinYuen 發表於 13-8-2023 14:00
口和心不和,咁應該一向有計傾,為何又關符管事?

係到要補一補充先,係供請前一直都講野,只有點頭表面無野
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 13-8-2023 17:57
突然找你傾計末必係好事!可能係說話想揾你錯處。現今潮流興陰陰濕濕,背後放箭,等你防無可避。如本人會揀 ...

係,我都唔係求D咩,只求無事無干就好
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 13-8-2023 20:44
哈哈哈,水太清就無鱼,師太嚴就無徒。

一半一半,難得糊塗,就最好架啦,太極生兩儀,兩儀生四象,四象生 ...

師兄有D深奧
回復 贊好 反對