新會員登記
搜索
查看: 837|回復: 11

首次目睹UFO事件

如題;今次小弟想分享一宗發生在2023年4月18日早上於香港見到UFO嘅事件,當時大約是早上7點30分左右,我從新界環迴公路駕車出沙田,當途徑吐露港公路剛過了白鷺湖附近不久,就見到左方海邊上空有個像太陽般嘅球體,但型狀又好像不太圓的,當時就感覺得有點奇怪,於是我就一邊駕駛一邊間中望下那個太陽,突然間我感覺個太陽好似越來越近,但仍未察覺有什麼異樣,只覺得點解今日個太陽咁奇怪嘅? 而且啲輻射線好似偏埋一邊? 正當我懷疑之際,點知個球體突然轉咗方向,我開始睇清楚原來係一架UFO嚟,之前睇啲偏埋一邊嘅光線原來係佢嘅腳位,跟住就見到隻飛碟好快速咁移動,相信都接近光速咁快,並逐漸變小到一點消失咗。其實我之前不太相信UFO是真實存在的,但今次真係自己親眼見到,的確大開眼界!
最遺憾是當發現個球體是隻飛碟時,前後只不過幾秒,根本趕不及取手機拍照,車cam又射不到位置。

回復

不得了,緣份嘅野真係話黎就黎
回復 贊好 反對

師兄有冇因事件,生出一種很 “ 嚮往” 的感覺?
回復 贊好 反對

香港新聞有無報道事件?
回復 贊好 反對

過癮,有特別的經歷,同好多年前有港人行山失蹤三日,當事人話好像走進另一個世界,寫左幾千字記錄落來發網上分享,非常神奇。
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 24-4-2023 11:51
不得了,緣份嘅野真係話黎就黎

係呀! 上天真係對我不薄,咁都畀我見到
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 24-4-2023 12:28
師兄有冇因事件,生出一種很 “ 嚮往” 的感覺?

其實我由小學雞開始,已經很喜歡UFO了
回復 贊好 反對

kkk 發表於 24-4-2023 14:21
香港新聞有無報道事件?

個人覺得可能事件發生响早上,加上個個趕住番工,所以無乜人留意到!
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 24-4-2023 16:25
過癮,有特別的經歷,同好多年前有港人行山失蹤三日,當事人話好像走進另一個世界,寫左幾千字記錄落來發網 ...

我相信這個宇宙,仲有很多我哋人類未知嘅事! 不過佛陀一早响佛經入面講過,宇宙內又有很多不同嘅宇宙存在,地球在浩瀚的宇宙裡,只不過是一顆微不足道嘅星體!
回復 贊好 反對

phantom 發表於 24-4-2023 21:41
我相信這個宇宙,仲有很多我哋人類未知嘅事! 不過佛陀一早响佛經入面講過,宇宙內又有很多不同嘅宇宙存在 ...

係吖,佛陀話空間有重叠,活在那個空間由心境決定,凡夫看見的是五濁惡世,而覺者看到的是清净聖境。

大家分隔這麽近,卻又那麽遠...真有趣。
回復 贊好 反對