新會員登記
搜索
樓主: jajamo

求教,龍婆濟公

講得啱,牌少,流通低,價格高,牌多,價格低,不過睇期數,銅牌都過千泰銖
回復 贊好 反對

thaithai 發表於 29-4-2023 11:08
講得啱,牌少,流通低,價格高,牌多,價格低,不過睇期數,銅牌都過千泰銖 ...

還有個條件要留意,係有名氣支撐先得,如果無名氣,牌少,流通低,一樣價格低,世界就係咁現實,無辦法架。
回復 贊好 反對

我個牌友係泰國仲未返,諗住叫佢幫手請多個牌,佢發辦請咩,佢話唔使諗請28佛,原來月頭泰國有單警匪槍戰,有個警察戴住28佛(有啲牌商叫那朗二期),彈中啲子彈全部擦身而過淨係啲衫擦穿咗,睇嚟28佛又升價。。。
回復 贊好 反對

jajamo 發表於 30-4-2023 20:20
我個牌友係泰國仲未返,諗住叫佢幫手請多個牌,佢發辦請咩,佢話唔使諗請28佛,原來月頭泰國有單警匪槍戰, ...

係咩,我見香港大把28佛
普通紅銅版 300

回復 贊好 反對

朋友前日返咗,開世佛已經到手,另一尊就無請28佛喇,請咗尊自身roon setthi 77,背係行走佛,因為香港好似唔常見。尋日返工就戴尊roon setthi,感覺唔錯,但係有好有唔好,工作上同事關係轉唔好咗啲啲,但係同老闆關係就好咗一大截,用手機盡量closeup。其他未有感覺過多幾日再更新

補充內容 (5-5-2023 01:08):
實物行走佛背頂2行符印都係4行,唔知影close手震定點,左邊多咗個細符
回復 贊好 反對

jajamo 發表於 5-5-2023 01:00
朋友前日返咗,開世佛已經到手,另一尊就無請28佛喇,請咗尊自身roon setthi 77,背係行走佛,因為香港好似 ...

背面那菩薩法相,應該是士華利尊者,不是行走佛。
回復 贊好 反對

malouis 發表於 5-5-2023 09:26
背面那菩薩法相,應該是士華利尊者,不是行走佛。

師兄犀利一語中的
回復 贊好 反對

jajamo 發表於 5-5-2023 01:00
朋友前日返咗,開世佛已經到手,另一尊就無請28佛喇,請咗尊自身roon setthi 77,背係行走佛,因為香港好似 ...

師兄,法相靚吖!
回復 贊好 反對

jajamo 發表於 30-4-2023 20:20
我個牌友係泰國仲未返,諗住叫佢幫手請多個牌,佢發辦請咩,佢話唔使諗請28佛,原來月頭泰國有單警匪槍戰, ...

28佛不錯的個人覺得蠻招財的人緣也不錯,當初預算只能收純銀蓋金+純銀,應該直接收純金^^保值又升值。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 29-4-2023 10:58
按經濟理論,如果數量少,但係購買既人好多,排隊買唔到,買家就會加價搶,價就自然會上升,話炒作又得, ...

個人覺得數量多比較好炒,整體效益才大,澤度金那朗就是很好的例子^^
回復 贊好 反對