新會員登記
搜索
樓主: jajamo

求教,龍婆濟公

放下啦 發表於 26-4-2023 00:17
哈哈,師兄福報大,請得起貴野,當然就可以一步到位啦,我就成日請平野,自己荷包軟,無辦法啦。 ...

開世佛不貴吧!
回復 贊好 反對

哈哈,師兄福報大,請得起貴野,當然就可以一步到位啦,我就成日請平野,自己荷包軟,無辦法啦。 ...

你也很有福報可以請聖物佛牌,貴跟平價,師父也是一樣加持,功效都一樣的^^幾年前師父不出名一期只是結緣佛牌,兩年前金達曼尼必達預定還賣不完,兩年前初的年初我看才800誰知道年尾變一萬五以上,價格只是市場炒作,重點是聖物對自己有幫助,別迷失在價格上^^我這串平價還不是戴的舒服^^
回復 贊好 反對

我現在都有帶龍婆馬哈史啦聖物,感覺真的幫到手,之前在港係有炒興起熱潮,過後因熱潮而冷腳,現在港少人問,但泰國個邊確實去年到現在帶師父聖物出現多靈驗事蹟,上埋新聞,而新幾期格價又上升反,咁在泰價格上升也合理,理性分析香港同泰國文化不同,邊度勁師父就搵邊個,泰國9成宗教信仰,細細個培養,香港人大部份信自己,唔係倒楣先至去搵聖物轉運招財人緣異性緣,本人也經歷過,但了解後變了興趣,收收收各個師父收藏家
回復 贊好 反對

thaithai 發表於 27-4-2023 09:35
我現在都有帶龍婆馬哈史啦聖物,感覺真的幫到手,之前在港係有炒興起熱潮,過後因熱潮而冷腳,現在港少人問 ...

香港人是這樣,有奶便是娘,當然追當紅師傅聖物.
尋晚聽網台仲搞笑,有個女嘉賓又話玩心靈治療、心理治療,又識催眠,又話學密宗,又話理埃及神都溝通到,又話中降頭,又搵道教法科師傅 check 過係冤親債主搞 . . .
爭在未出到耶穌 . .
回復 贊好 反對

afesan 發表於 26-4-2023 02:17
開世佛不貴吧!

這款之前見過有師兄放,是不貴,不過不是彩色版。
回復 贊好 反對

afesan 發表於 26-4-2023 02:32
你也很有福報可以請聖物佛牌,貴跟平價,師父也是一樣加持,功效都一樣的^^幾年前師父不出名一期只是結緣 ...

有時好難表達,唔可以深入思考同討論,可能會得罪人,

如果大家手上有好多佛牌,可唔可以老實話,其實都係功效麻麻,點解要咁多?
回復 贊好 反對

thaithai 發表於 27-4-2023 09:35
我現在都有帶龍婆馬哈史啦聖物,感覺真的幫到手,之前在港係有炒興起熱潮,過後因熱潮而冷腳,現在港少人問 ...

哈哈哈,同師兄一樣,當興趣來,我都係收藏多過帶,而且最后整體結算,係保唔到本。
回復 贊好 反對

我都唔係咩富翁,不過30幾年前親友見我唔定性酒色財氣樣樣齊,淨係唔掂毒,送咗個崇笛俾我,之後個人因為戴住牌牌,戒咗好多習慣,個人定性咗。跟住就習慣性儲10分一收入做請牌基金,有高價心頭好就忍下手唔請住,儲夠先請,唔高價就好多時直接入手。請咗各式各樣,好多師傅既牌。九大高僧都有請過3個,興幸係好早期入手,當時就算高價都未至於宜家買樓價或者天價。直至近十年左右眼見泰國又好香港又好,已經去到玩比賽第幾名嚟將好多舊牌價翻咗唔知幾多倍,而且老實講,越舊越出名既師傅就假牌一街係,泰國用4位數港紙都請到所謂崇笛阿贊多爆塔/過廟/法會有份加持(你信唔信吖,我就好有保留喇)所以疊埋心水搵合理價而有潛質既牌為主喇。龍婆瑪哈士拉當然上年己經有留意,今年同啲牌友食飯吹開水,味又試下有冇驚喜囉
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 28-4-2023 00:23
哈哈哈,同師兄一樣,當興趣來,我都係收藏多過帶,而且最后整體結算,係保唔到本。 ...

我又係囉,變咗集郵咁,不過我最大分別係有派粉,墓土都唔考慮,思想守舊掛。我嗰年代親友教我請古曼都係不求功效,掉轉係供者幫古曼轉世。供古曼求功效己經差咗1隻腳落碌角,只可以話時移勢易,唔跟潮流都唔好亂講嘢,最多自己唔掂兼跟足細個九龍寨城規矩閒事莫理就眾地莫企呀。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 28-4-2023 00:13
有時好難表達,唔可以深入思考同討論,可能會得罪人,

如果大家手上有好多佛牌,可唔可以老實話,其實都 ...

一字記之若,一切是“緣”。覺悟之悟,都係知“吾心”,跟“吾心”,再渡“吾心”於世啫。周潤發訪問講過句金句幾高明,“信佛最高境界就係叫你唔好信佢”,我幾認同嫁,在乎“無求”己經係有求啦。
(我應該又瞓唔著開始亂講嘢喇)
回復 贊好 反對