新會員登記
搜索
查看: 1276|回復: 10

犯拉胡一問

發覺犯拉胡有2種講法
1種講犯拉胡更加要帶拉胡,另1種係犯拉胡個年唔可以帶拉胡

有冇師兄可以解答邊樣先岩
今年我好似犯拉胡

回復

師兄,只聽過啦胡天神可以轉運,以前澤度金天神未流行時,話化太嵗就係帶啦胡天神,

後面流行澤度金天神,法相中亦大量出現啦胡天神。

無聼過話犯啦胡,今次第一次聼到啦。
回復 贊好 反對

犯太歲就有,唉,開始黑緊啦我
回復 贊好 反對

clotnine 發表於 17-1-2023 01:19
犯太歲就有,唉,開始黑緊啦我

黃大仙今年都有免費攝太歲,帶身份證去就得.
回復 贊好 反對

未聽過咩叫犯拉胡
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 17-1-2023 12:46
未聽過咩叫犯拉胡

睇嚟似係商業野嚟
係youtube望到
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 17-1-2023 14:56
睇嚟似係商業野嚟
係youtube望到

不奇怪啦,總是有人會搞搞新意思,時代一直走,沒有辦法的。
回復 贊好 反對

泰式算命係有犯拉胡呢科,仲好似一犯就唔止一年。係三年
係咪百分百堅唔敢講,呢個資料係一個泰國平凡老和尚同我講
回復 贊好 反對

每個人都會有運程起伏的時候,好運時得到貴人扶持,行霉運側會遇到小人。 而小人作惡多端,不但親近不得,還要多設防範去克制它,使它不能對自己有任何傷害。參拜拉胡天神的善信越來越多、原因就是參拜拉胡天神、 能驅走霉氣衰運是非及小人、 病痛及疾病遠離、事事不順者或犯太歲者、犯官非者、參拜拉胡天神亦是最適合的選擇、 因為拉胡天神就是會把所有不好的事吃掉、 驅除,雖然參拜拉胡天神不會提升運氣、 亦不能會提升招財人緣運、 但很多善信向拉胡天神禱福許願、 禱求拉胡天神可以把所有不好的事情吃掉、 參拜拉胡天神後大部分人都纏繞者的壞事逐漸消除,事事不順者 煩事會開始慢慢遠離、 患有疾病惡疾者、疾病亦能不再惡化、犯太歲者 在犯太歲年亦不會諸事不順、是非小人多者 小人是非亦慢慢遠離、 無論在泰國或香港越來越多人會參拜拉胡天神
回復 贊好 反對

bebe 發表於 21-1-2023 02:06
泰式算命係有犯拉胡呢科,仲好似一犯就唔止一年。係三年
係咪百分百堅唔敢講,呢個資料係一個 ...

講起泰式算命,啱啱搵到相關資料

一年一次,看你的八字,每個人都能搞定。女人向左,男人向右。 運氣好,運氣不好,本命年之前,趕快修功德。 一些古老的信仰是好的。

如果數到
6.命運落在羅睺(拉胡)身上

今年,你會感同身受。總是別人的話會讓你感到煩躁。導致您損失金錢和財產,會和鄰居發生爭執。會遇到無盡的混亂,疾病必臨到你。

如果根據泰式算命資料,如果當年年歲落喺拉胡,泰國人會認為比較運滯,但又未至於會犯三年咁耐。
回復 贊好 反對