新會員登記
搜索
樓主: 放下啦

阿贊初師傅新牌?

哇,我比較貪心啦,背面蜘蛛網,指紋 和 大地女神的,都想要。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 12-1-2023 01:16
即係商業牌? 哈樂有無恭請?

自己諗,實有人話唔係架

鍾意咪請囉,我無叫人唔請

哈樂賣左了

回復 贊好 反對

阿贊速的澤度金真心唔錯,但願做師傅聖物的團隊唔會邁向商業路線啦!
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 12-1-2023 09:51
自己諗,實有人話唔係架

鍾意咪請囉,我無叫人唔請

賣左
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 12-1-2023 10:12
阿贊速的澤度金真心唔錯,但願做師傅聖物的團隊唔會邁向商業路線啦!

定價低,就要交易量大,靠散客小錨三兩個,好難籌到大款,咁廟宇工程被拖住,做唔到野啦。
回復 贊好 反對

個人係師父的忠實擁躉,但由師父對上嘅盲盒鬼王開始,已經無再有興趣入手,(不過咁樣可能唔可以叫自己做忠實擁躉
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 13-1-2023 07:45
個人係師父的忠實擁躉,但由師父對上嘅盲盒鬼王開始,已經無再有興趣入手,(不過咁樣可能唔可以叫自己做忠 ...

正常啦,喜歡師傅牌,都唔多可能全部牌,都恭請的,帶唔到咁多,

我就懶惰d,盲盒我都興趣唔大,寧願出高少少價,請喜歡款色。
回復 贊好 反對

afesan 發表於 12-1-2023 03:52
不貴不貴,應該項目2跟項目4還有機會訂到,4萬一箱100面!一面也才400泰銖,18萬一箱100面!一面也才1800泰 ...

價錢不是重點,珍貴材料,如銀/九寶銅的版本,相信出廟價要5-6000銖亦有大量師兄願意供請,覺得物有所值,但去過師父廟的都應該會留意到,舊牌的珍貴版本一早已經被請晒,但仍有大量如2550附近年代的普通版本仍然「濟銷」。盲盒情況可講成(1)睇緣份,睇下同咩色嘅牌有緣,抽唔中心中嘅理想版本嘅師兄繼續追亦想信大有人在(2)將總成本攤分,變相有人可以用好平嘅價錢請到特別版,無可否認依個係吸引之處。依兩個原因亦可以令「濟銷」嘅版本有人結帳,加速銷情。
當然我相信阿贊速師父嘅牌材料好,加持嚴謹,唔係商業牌,不過盲盒就令成件事商業化左。
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 13-1-2023 08:19
價錢不是重點,珍貴材料,如銀/九寶銅的版本,相信出廟價要5-6000銖亦有大量師兄願意供請,覺得物有所值 ...

恢復國際旅游,會唔會有變化呢?

之前無游客,散客有限,無足夠收入,變通一下,都可以理解的,有收入也要吃飯,無收入同樣要吃飯嘛。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 13-1-2023 15:32
恢復國際旅游,會唔會有變化呢?

之前無游客,散客有限,無足夠收入,變通一下,都可以理解的,有收入 ...

開左個頭好難返轉頭

盲盒除非你去寺廟請,唔係一樣難抽到好材質
特別材質重量唔同,奸商一拎去睇重量就知邊盒係好材質

之前FB先比人踢爆過,有條友開完個客盲盒包返個膠套跟住直播拎比個客睇
點知比人眼利望到

黃銅,紅銅就有你份中

回復 贊好 反對