新會員登記
搜索
查看: 1029|回復: 11

《 殼 》

我見呢排好多師兄分享「殼」
有啲有窿 有啲就裂咗 有啲就包得好.....
無聊的我 又嚟趁下熱鬧先
我就覺得我呢個包得幾好好噢!
所以就分享一下啦~       哈哈
回復

我這塊四面神的殼是香港包的,非常滿意!
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 1-11-2022 13:54
我這塊四面神的殼是香港包的,非常滿意!

正~( 感謝分享)
回復 贊好 反對

pann 發表於 1-11-2022 13:57
正~( 感謝分享)

只是好大塊唔方便配帶
回復 贊好 反對

哇,師兄,呢塊係咩牌來,好特別。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 1-11-2022 16:00
哇,師兄,呢塊係咩牌來,好特別。

我就係等緊你問呀 多謝你
如果唔係我就冇嘢講㗎喇
哈哈

噴判天神( 別名:紅面財神)
噴判พรานบุญ 屬於泰國南部的特別法相,善信都相信噴判有神奇的力量,幫助事業名成利就,超級人緣,帶來好運及擋去一切不好的事情!除有極強人緣及招財功效,亦具擋險力,屬綜合效力的法寶。

聖物 簡介
噴判 或稱潘汶”樣貌奇醜難看而且非常的窮困潦倒.轉生的“潘汶”雖然難看潦倒但他是位出色勇敢的獵戶而且精通法術,“潘汶”本身有一門神奇法術,“潘汶”利用了他這獨門的法術就能捕獲所要捕抓的任何動物. 戲曲故事中提到神話時代的皇帝到了森林打獵,遇到了半人半鳥的“妙音鳥”剛好下凡間洗澡,當時的皇帝看了很喜歡但是皇帝試盡方法都抓不到此神鳥,在苦無方法之下,獵手們推薦“潘汶”給皇帝.後來“潘汶”不負眾望利用了他的獨門法術把神鳥捆了抓了起來並獻給了皇帝.皇帝大喜下就冊刲“潘汶”為大將軍,而“潘汶”就從一位窮獵戶變成了個有權勢的大將軍.

***以上資料來自網絡***
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 1-11-2022 15:01
只是好大塊唔方便配帶

我最近都由大大塊嘅澤渡金,短期轉行左細細塊嘅牌
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 1-11-2022 20:42
我最近都由大大塊嘅澤渡金,短期轉行左細細塊嘅牌

師兄應該會鍾意帶細牌,會舒適D~
回復 贊好 反對

pann 發表於 1-11-2022 17:05
我就係等緊你問呀 多謝你
如果唔係我就冇嘢講㗎喇
哈哈

師兄,謝謝信息,下面呢個靚仔少少,係唔係同一個牌,係網上見到,不過無任何資料介紹。

回復 贊好 反對

婆譚喬 北大年府  噴判首位督造師父(金面噴判 擅長龍普托形制)  已圓寂

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對