新會員登記
搜索
查看: 2871|回復: 35

帶左澤度金天神牌,感覺有d神奇,好明顯人勤力左

話說入來論壇,我好八卦架嘛,見有師兄介紹澤度金天神牌拿朗,記憶中自己都好似有一塊類似既,請返來十幾年,就從來未戴過,於是放相上來問下係唔係,有師兄回復話係,咁就試下帶。

帶左同樣無咩特別,但係做野就勤力左少少咁啦,有d感覺,平時我都好鬼懶下既,好多野都無乜追求過,順其自然,來就唔區,難就是但居多,屬於胸無大志個類,係咁架啦。

兩三個星期前,係網上見到有個澤度金天神牌,賣家都無介紹個牌,只係話係阿贊速師傅出既,由泰國寄出,開價好平下,500蚊連郵費還有找,我見到好似係四樂,就請左先,賣家話得一個,平嘛,就算唔係,都無所謂啦。

之後放相上來,有師兄回復話係四樂,佢供請價係我一半左右。其實我都係來呢處,聽師兄講,話帶左四樂幾好,先知道有四樂牌。

等左一個禮拜,收到快遞,唔係同相片同一個牌,不過款式的確係一樣,四樂來,原來都好大塊下,咁就帶上頸,

帶左一個星期,都有d神奇,之前好多拖得就拖既事情,自己開始會主動自自然然攞來做返,我副業係搞電路設計,即係識搞又好懶鬼去搞個種,塊塊板好多條線,真係又煩又悶,好難提起勁去完成佢,竟然坐到落來,完成左幾個拖左成年既項目,下面相片就係剛剛搞好既其中一個項目。

我牌就真係多,都唔係貴價牌,帶牌興趣唔算大,帶牌好少有感覺,系有個坤平將軍牌,一個背後有個古曼牌,帶左有d感覺,但係未試過,有帶澤度金天神牌,感覺咁神奇既,所以就寫出來分享一下經驗。

回復

補返張相先,帶緊係呢個澤度金天神牌四樂,人勤力左,唔覺辛苦左,就係幾神奇的。

回復 贊好 反對

好jeng,希望師兄可以繼續分享~
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

恭喜師兄!

好多師兄都話澤度金好招財,可能我夾唔到所以未有體驗到!
回復 贊好 反對

個人認為四樂係阿贊速性價比最高嘅一塊牌,小弟就收藏左好多四樂喇
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 7-10-2022 19:30
恭喜師兄!

見人分享話要長帶先睇到效果
回復 贊好 反對

唔識upload相,我最近都請咗個供奉型
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 7-10-2022 19:30
恭喜師兄!

多謝師兄,帶牌系呢塊牌,感覺最特別,知道四樂牌純粹偶然,請到四樂牌亦係純粹偶然,因為知道左呢個牌,又剛好見到,價又接受到,又臨時起心請既,請返來又肯帶下,

懶惰習慣,真係好唔容易改既,我懶惰姐,但係都有研究懶惰原因。 通常對一d事情,感覺唔係咁愉快,又無急切性,就會出現懶惰拖拉情況既,多數人讀書成績,工作做野唔得,就係咁,拖拖下就掉隊,同人差距越大,都無花時間,到考試就讀多兩野,結果衰左,然後就重重複複咁。

有d人唔知係唔係火麒麟,對好多事情,都感覺愉快,所以讀書做野,都特別成功,但無覺佢地特別聰明,感覺好愉快,又點會撒手擰頭,例如行山活動,話出滿身汗好舒服,咁就成日去,跑馬仔,好刺激,所以成日自動自覺參與...

人唔會無啦啦變勤力架嘛,所以我先認為係個牌既力量,帶拿朗牌都有類似變勤力情況,但無帶四樂牌,咁明顯,

其實會唔會係因為拿朗牌呢,我帶拿朗,都有變勤力既感覺,但係大多數還是蛇王懶惰佔上風多,咁拿朗就推薦四樂來幫手?

如果對事情唔感覺麻煩,就會做左佢,如果感覺愉快,就會做好佢咁,呢個係自己既經驗。
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 7-10-2022 22:55
個人認為四樂係阿贊速性價比最高嘅一塊牌,小弟就收藏左好多四樂喇

有呢次特別經驗,就完全認同師兄既結論,性價比高,即係又平有靚咁啦,

帶牌就係咁,唔在乎牌貴價,只在乎自己夾到,聽好多師兄講,其實係我八卦問,帶貴價牌無感覺既,其實大有人在。

師兄話收藏好多四樂,其實四樂牌係唔係有幾種法相呢?

我見有師兄分享四樂牌,同我帶既,就完全唔同樣。
回復 贊好 反對