新會員登記
搜索
查看: 1480|回復: 15

吹水 見網上有師兄話測試佛牌能量

琴日上網,係YT 見有師兄教人搞個類似彈弓既手柄,係度搞各種牌力量測試,分享經驗,大家有興趣,可以去看看的。

我就唔係咁信,不過唔影響八卦一下無妨既興趣,我一直及實佢個手,有無搞小動作,暫時無發現到。

大家有無發現,看完來吹下水,傾解討論下。
回復

講個笑話你聽,一個連守五戒都守唔到,走去測試守227條戒的不平凡人!你話好唔好笑
回復 贊好 反對

[url=特殊的感應不代表佛牌的力量! http://www.unitehk.com/forum.php ... 2&fromuid=14727]特殊的感應不代表佛牌的力量! http://www.unitehk.com/forum.php ... 2&fromuid=14727[/url]
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 26-9-2022 16:48
講個笑話你聽,一個連守五戒都守唔到,走去測試守227條戒的不平凡人!你話好唔好笑 ...

師兄講得對,同聽鬼故一樣,明知係假,都要八卦聽一下,人就係咁,當然聽完唔好當真的。
回復 贊好 反對

Danielbuddha 發表於 26-9-2022 16:49
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=9962&fromuid=14727]特殊的感應不代表佛牌的力量!  ...

謝謝師兄分享信息
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 26-9-2022 17:05
師兄講得對,同聽鬼故一樣,明知係假,都要八卦聽一下,人就係咁,當然聽完唔好當真的。 ...

講鬼故如有利益關係,可信程度不高!例如某師傅講到自己好勁好勁,某歌手或明星同樣提升知名度.......
回復 贊好 反對

你講個位YOUTUBER我都有睇
介紹破盼條片講完同無講差唔多

個種測力量,個人覺得好過尋龍尺

回復 贊好 反對

得意仔 發表於 26-9-2022 17:33
講鬼故如有利益關係,可信程度不高!例如某師傅講到自己好勁好勁,某歌手或明星同樣提升知名度.......{:1 ...

的確係咁,我基本都當娛樂,聽下就算囖。
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 26-9-2022 19:14
你講個位YOUTUBER我都有睇
介紹破盼條片講完同無講差唔多

見個位師兄,好熱衷測試各種佛牌,有無睇佢有條片,抓住借朋友既力泥,用打火機燒佢自己個手,來回譚,都燒左好耐下,話感覺到熱同刺痛,無受傷,叫大家唔好學。
回復 贊好 反對

師兄你好!請問能否給我連結看看?
回復 贊好 反對