新會員登記
搜索
樓主: 藍鳳凰

龍婆多小圓符,為什麼開價比珍寶2低這麼多?有人戴緊嗎?

藍鳳凰 發表於 29-8-2022 14:31
像是最近的 四面神 哈哈

師兄,出四面神牌都好熱門,出好多的,講邊一期的牌先?
回復 贊好 反對

GGC0510 發表於 3-9-2022 11:41
價格的影響要素很多,但最大的影響是在於炒作這批牌的團隊運作,像是龍婆爹的團隊就做的非常成功。
神跡 ...

分析有某些事件是否同牌有關聯,還是隨機的偶然,需要有足夠多的統計數據,做統計假設檢驗分析,就知道的。

例如做ABCD選擇題,亂選要得0分,反而係好困難的事,因為總會出現,隨機撞中的機會而得分。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 3-9-2022 12:15
師兄,出四面神牌都好熱門,出好多的,講邊一期的牌先?

最無敵,自彈自唱,只係爭未跳埋舞果一期呢!
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 3-9-2022 13:21
最無敵,自彈自唱,只係爭未跳埋舞果一期呢!

無敵四面神牌,我朋友有戴,佢話幾好,未戴之前,佢老婆成日挑剔佢,話戴左就明顯改變,錢無多到,但係夫妻感情好左好多。

我就好鬼八卦既,戴過既朋友,我都好八卦問下,會聽佢講,再思考一下,如果佢唔無動機要欺騙我,我就比較相信。比聽未戴過既師兄講,就當然更可信嘛。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 3-9-2022 14:41
無敵四面神牌,我朋友有戴,佢話幾好,未戴之前,佢老婆成日挑剔佢,話戴左就明顯改變,錢無多到,但係夫 ...

叫得做無敵四面神嘛!按字面解釋當然係夭下無敵,無所不能嘛。

夫妻相處之道貴乎包容和忍讓,可能佢戴左件牌,突然間令佢開竅,未來的日子有個老伴伴隨是多麼美好嘅事,呢個在心靈上的投資絕對值得。
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 3-9-2022 16:11
叫得做無敵四面神嘛!按字面解釋當然係夭下無敵,無所不能嘛。

夫妻相處之道貴乎包容和忍讓,可能佢戴左 ...

之前都睇過網上資料,無敵係有個牌友介紹牌時自己改的,佢話論用料前無古人,到現在無人能敵,就叫無敵咁話。

泰文叫碰帕舌,唔知意思,唔識泰文。

佢夫妻感情,我就唔清楚,師兄出來解釋,會唔會有d搞笑咁呢嘿?
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 3-9-2022 16:34
之前都睇過網上資料,無敵係有個牌友介紹牌時自己改的,佢話論用料前無古人,到現在無人能敵,就叫無敵咁 ...

如果搞完你會笑,我又冇乜所謂!助人為快樂之本嘛!
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 3-9-2022 17:06
如果搞完你會笑,我又冇乜所謂!助人為快樂之本嘛!

搞笑的確係搞笑,不過用段估無辛苦,討論就唔客觀嘛。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 3-9-2022 17:17
搞笑的確係搞笑,不過用段估無辛苦,討論就唔客觀嘛。

我對你一直唔係在客觀討論嘛!

你有機會咪問吓你朋友,可能我冇估錯呢?

但係呢件事上,你又可以睇多啲唔同人的唸法,都幾好啊!你多多少少支持吓我嘛!得唔得先!
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 3-9-2022 17:42
我對你一直唔係在客觀討論嘛!

你有機會咪問吓你朋友,可能我冇估錯呢?

哈哈哈,所以咩有師兄前面講既情況,d人唔肯公開討論,因為師兄自己都唔支持客觀討論,只為反對而反對,只想人聽自己講嘛,咁無法公開討論嘛。
回復 贊好 反對