新會員登記
搜索
樓主: Mick0812

[分享] 執佛牌盒的一個下午

Mick0812 發表於 28-8-2022 01:11
所以我一向係鍾意的才供請。
我有個朋友真係當佛牌係股票,收左戴幾星期唔順就出左佢

其實好多人都有像你朋友呢個心態,但係通常收牌越戴價格越貴的師兄,好多家中都收埋好多佛牌,的,佢地好多生活條件都會越來越好。

呢個現象好奇怪,可能那些人身邊多神佛庇佑。

我見好多叮噹貼好多whatapp紀錄出來,又話自己推介的牌戴完又中波,又中馬,又中六合彩,又接到生意,條女返黎佢身邊,突然變左萬人迷啊,頂啊!以前唔識嘢,俾啲叮噹水,仲以為自己福報唔夠,之後諗清楚,唔係我福報唔夠,係因為我本身就唔係whatapp中的主角,所以咪冇我份囉!原來「因人而異」的解釋就係咁解。呵呵!
回復 贊好 反對

請得牌嘅錢都係閒錢黎啫,有能力有興趣咪請多d,擺擺下未必一兩年內到你果塊升值,但一般多人識嘅師父d牌擺返5年以上都肯定有升幅,不過我最近入手嘅牌都係真心想儲先入手嘅
回復 贊好 反對

得罪講句升得幾多先....升得勁姐係證明好野
你都唔會放啦
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 28-8-2022 10:28
得罪講句升得幾多先....升得勁姐係證明好野
你都唔會放啦

全中!升同唔升其實都唔想放
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 28-8-2022 01:53
其實好多人都有像你朋友呢個心態,但係通常收牌越戴價格越貴的師兄,好多家中都收埋好多佛牌,的,佢地好 ...

叮噹太多貨。。。。

奇事係有,不過我無中過頭三六合彩囉。

條命係無,戴乜都唔會有

條命有,唔戴都會有
回復 贊好 反對

Mick0812 發表於 28-8-2022 12:29
叮噹太多貨。。。。

之不過係機會率問題,買多啲中的機會一定大啲,中左之後又可以好大聲咁對其他人講,我戴呢塊牌又贏錢啦!不過之前輸爆廠唔同你地講姐。

靠運靠賭贏返嚟嘅錢,根本就唔實在,過程中也不會有什麼得著,學老一輩咁講,唔辛苦點得世間財啊!

回復 贊好 反對

伍仔 發表於 28-8-2022 01:53
其實好多人都有像你朋友呢個心態,但係通常收牌越戴價格越貴的師兄,好多家中都收埋好多佛牌,的,佢地好 ...

哇,好彩我無追求高價牌愛好,個荷包安全好多,叮噹亦唔會來搵我。
回復 贊好 反對

Mick0812 發表於 28-8-2022 12:29
叮噹太多貨。。。。

哈哈哈,叮噹賣廣告,講故事就自然要多囖囖,無故事d人唔落搭嘛,我就好八卦,都几中意聽故事架,不過要打開荷包,就好困難的,幾百蚊既牌,就無所謂啦,有故事無故事,合眼緣都會請,
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 28-8-2022 19:11
之不過係機會率問題,買多啲中的機會一定大啲,中左之後又可以好大聲咁對其他人講,我戴呢塊牌又贏錢啦! ...

的確係咁,師傅念經都念唔出錢來,唔辛苦唔得世間財的。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 29-8-2022 23:31
哇,好彩我無追求高價牌愛好,個荷包安全好多,叮噹亦唔會來搵我。

賣得高價牌的鋪頭無叮噹架,我會稱呼為牌商,因為係有呢方面的專業知識,所以你唔好屈我。

回復 贊好 反對