新會員登記
搜索
樓主: Mick0812

[分享] 執佛牌盒的一個下午

Mick0812 發表於 27-8-2022 18:14
其實係窮得只有佛牌。。。所以要停一停

也不一定係窮,如師兄眼光好,佛牌也是一項好的投資,雖然我講嘅說話有點現實,但也是係一個事實。
回復 贊好 反對

一樣,依家轉帶招財牌
希望能幫助渡過難關
回復 贊好 反對

牌友都有相似情況, 就係缺錢但唔缺佛牌.
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 27-8-2022 18:51
牌友都有相似情況, 就係缺錢但唔缺佛牌.

好彩我不太缺。當然無乜剩
玩股票都輸左十萬,佛牌應該唔會輸咁多,係無息收

以上係我將佛牌作投資的想法。當然佛牌不應是投資
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 27-8-2022 18:22
也不一定係窮,如師兄眼光好,佛牌也是一項好的投資,雖然我講嘅說話有點現實,但也是係一個事實。 ...

的確,冇兩塊係升左。因為個市場好難揾,泰國人自己收番,戴番
回復 贊好 反對

Mick0812 發表於 27-8-2022 19:00
好彩我不太缺。當然無乜剩
玩股票都輸左十萬,佛牌應該唔會輸咁多,係無息收

佛牌當投資, 成功率太低啦, 請一百個牌, 當有5個中, 其他95個本錢都要算埋落去, 連回本都好有疑問.

如果單算5個,梗系賺, 但係數量有限, 賺到手上既錢, 亦相當有限. 還不如搵份兼職賺錢多的.
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 27-8-2022 20:52
佛牌當投資, 成功率太低啦, 請一百個牌, 當有5個中, 其他95個本錢都要算埋落去, 連回本都好有疑問.

如果 ...

其實要搵錢真係要實實在在靠自己,佛牌只是愛好,賺到係好彩,95個有5個中成功率已經好高,如果咁易中,啲人仲賣俾你,肥水不流別人田,自己賺埋唔好。

靠佛牌做投資此終唔實在,泰國牌商炒賣佛牌自己都隨時損手爛腳,何況我們這些外行人。
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 27-8-2022 21:41
其實要搵錢真係要實實在在靠自己,佛牌只是愛好,賺到係好彩,95個有5個中成功率已經好高,如果咁易中, ...

師兄心水清, 呢個世間, 無免費午餐的, 求人不如求己, 等運到不如勤力少少, 咁更可靠.
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 27-8-2022 22:48
師兄心水清, 呢個世間, 無免費午餐的, 求人不如求己, 等運到不如勤力少少, 咁更可靠. ...

係架,戴住件牌會高速轉運的,嗰件已經唔係叫佛牌,可稱為百寶,所以有百寶在世的地方就有好多叮噹來問你,你今日買左未,我曾經都有好多叮噹介紹百寶俾我,不過永遠都係今天的百寶打倒昨天的百寶,死未!
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 28-8-2022 00:26
係架,戴住件牌會高速轉運的,嗰件已經唔係叫佛牌,可稱為百寶,所以有百寶在世的地方就有好多叮噹來問你 ...

所以我一向係鍾意的才供請。
我有個朋友真係當佛牌係股票,收左戴幾星期唔順就出左佢

當然最後輸爆廠。。。
回復 贊好 反對