新會員登記
搜索
查看: 1835|回復: 20

Smk 出卡連泰仔都奶野

內容轉貼
https://youtu.be/knJpCHbqddY

以往smk出手工藝品都無咁過份,可能肺炎3年餓到癲左,直到smk 65年出愈來愈多生意牌/人情卡。
呢類手工藝品針對冠䔵、舊牌、貴牌、新牌,已經覆蓋全部牌類,而且大部分都係出售海外市場。
總結左幾種方法避雷
1:多做功課
2:購買前將牌放上泰仔網站扮出售,睇下有無人同接貨
3:吾好聽牌商鳩up,牌商為左賺錢乜都up得出
4:退出牌圈,轉玩供奉型

記住多做功德!謝謝
回復

多謝分享,所以我自己一路都唔係信卡嘅嗰派,
寧願自己多做功課,針對自己有興趣想請嘅項目去睇吓啲泰仔FB群,佢哋會教你點樣睇牌分真假。

另外我想請供奉型,例如成功佛、澤度金、波既、五眼四耳⋯⋯
不過金錢同空間有限⋯⋯
回復 贊好 反對

唔要smk卡,冠䔵仲難搞 由其係人手制個種 每一個都有差異 屋企無位擺供奉型.....
近2,3年smk大量同期牌出現就要小心,最近有批龍婆沙礦2530
回復 贊好 反對

請問点瀨嘢?有無相?
回復 贊好 反對

Danielbuddha 發表於 30-8-2022 11:11
多謝分享,所以我自己一路都唔係信卡嘅嗰派,
寧願自己多做功課,針對自己有興趣想請嘅項目去睇吓啲泰仔FB ...

澤度金/五眼 都很正
澤度金供奉都開始多假野,但容易分真假,入手時注意金屬光澤同顏色/氧化程度
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 30-8-2022 11:49
唔要smk卡,冠䔵仲難搞 由其係人手制個種 每一個都有差異 屋企無位擺供奉型.....
近2,3年smk大量同期牌出現 ...

其實針對65開卡特別多,所以貴牌更多危險
回復 贊好 反對

個人認為依家出卡其實已經偏離咗個原意,新牌出卡純粹係為咗買賣,尤其係華人市場,卡等於真品,連佛牌督造因由都未了解。
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 30-8-2022 11:49
近2,3年smk大量同期牌出現 ...

講起冠蘭,瀨嘢最嚴重一定係人緣膏,尤其係古巴威猜亞屈邁鴻嘅帕勇kham,基本上依家沙馬公、他不贊卡都係真卡假貨,無他嘅,市場需求嘛。
回復 贊好 反對

Danielbuddha 發表於 30-8-2022 16:22
講起冠蘭,瀨嘢最嚴重一定係人緣膏,尤其係古巴威猜亞屈邁鴻嘅帕勇kham,基本上依家沙馬公、他不贊卡都係 ...

聽知情人士講,寺廟既人緣膏都唔夠用
每次拎少少整聖物

人緣膏要做假唔難,只要調到色咪出到卡
驗證卡只係照樣驗,又唔包有效果
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 30-8-2022 17:32
聽知情人士講,寺廟既人緣膏都唔夠用
每次拎少少整聖物

如果根據師兄你咁講,驗證卡照出,唔擔保有冇效果的話,咁就唔存在真卡假聖物嘅問題,又或者唔需要驗證機構。
回復 贊好 反對