新會員登記
搜索
樓主: 放下啦

閒來吹水 — 澤度金天神法相同拉胡天神

戴拉胡好,對提升運氣和食小人係有幫助的。
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 27-8-2022 14:12
戴拉胡好,對提升運氣和食小人係有幫助的。

話時話, 好像戴拉胡天神牌的, 唔係咁多.
回復 贊好 反對

係啊!這是我個人喜好。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 27-8-2022 18:41
話時話, 好像戴拉胡天神牌的, 唔係咁多.

專帶拉胡就少
多數人帶澤度金 順便有埋拉胡
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 27-8-2022 21:31
係啊!這是我個人喜好。

呢個世間, 小人當道, 返工見過好多玻璃心既人, 某同事開會講幾句, 純粹交換下意見, d人就自己代入角色, 然後就背後面一連串篤同事, 人地在暗, 咁真係要戴拉胡天神牌, 防下小人先得既.
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 27-8-2022 22:20
專帶拉胡就少
多數人帶澤度金 順便有埋拉胡

係啊, 有d澤度金天神牌, 一個外圓圈, 全部都係拉胡天神, 可能有寓意的, 其他牌無見過咁的.
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 27-8-2022 22:43
呢個世間, 小人當道, 返工見過好多玻璃心既人, 某同事開會講幾句, 純粹交換下意見, d人就自己代入角色,  ...

見唔少,我就唔主動搞人
但比我知你搞我先就一定會還火,大家打份奴工
仲要係後面搞屎棍唔整個拉胡都搵必打防下
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 27-8-2022 23:01
見唔少,我就唔主動搞人
但比我知你搞我先就一定會還火,大家打份奴工
仲要係後面搞屎棍唔整個拉胡都搵 ...

有時小人無法避, 我前公司老闆, 去美國出差返來, 就召我去見佢, 佢第一句對我就話, 美國客人大佬, 對我好唔滿意, 我話我知道, 我成日都將佢寄過來既市場退貨, 搵客人工程師一起做原因分析, 搵到唔係公司問題, 打甩投訴.

如果打唔甩, 咁老闆你就要支付年營業額3%罰款, 佢對佢公司要交代, 我對你交代, 如果佢對我好滿意, 咁老闆你會唔見好多錢, 如果我認左投訴, 佢一定對我好滿意, 老闆聽完無野講,叫我返去做野.

咁無法避的.
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 27-8-2022 22:43
呢個世間, 小人當道, 返工見過好多玻璃心既人, 某同事開會講幾句, 純粹交換下意見, d人就自己代入角色,  ...

無所謂啦!一句到尾幫到手嘅叫「聖人」,阻住發達嘅叫「小人」。我覺得這樣定義會簡單好多。

唔理佢係聖人還是小人,其實做任何事都好,只要問心無愧,戴拉胡唔會有問題嘅。
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 28-8-2022 02:39
無所謂啦!一句到尾幫到手嘅叫「聖人」,阻住發達嘅叫「小人」。我覺得這樣定義會簡單好多。

唔理佢係聖 ...

咁又係,做好自己就OK,其他理唔到咁多囖。
回復 贊好 反對