新會員登記
搜索
樓主: 放下啦

閒來吹水 — 澤度金天神法相同拉胡天神

pmxsl 發表於 26-8-2022 13:20
講是非有誰不會講,主要唔好無中生有就可以

事實的確係好多人講,不過會唔會踩中拉胡天神紅線而領野,就唔知道,特別係對方有戴拉胡牌的情況下,都係避忌下好d嘛,
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 26-8-2022 00:59
好多人話,戴澤度金天神牌,可以改運,可能拉胡天神擋唔少是非,出唔少力教訓小人,所以感覺運氣好左。

...

不,版主分享過澤度金同其他神佛帶時要放後面
記得係澤度金lv唔夠

回復 贊好 反對

VANGO 發表於 26-8-2022 15:47
記得係澤度金lv唔夠

拉胡天神一樣可以戴前面,咁就解釋唔到囖,明顯澤度金天神lv高過拉胡天神的。

lv只系反映修行品位,無分貴賤的。 同小學,中學,大學,係個讀書過程姐。

我以前有個同事問我,知唔知咩叫PhD,佢就係。我話知道,博士嘛,我就唔係PhD,不過同你同級別咁。

比較好解釋的是,澤度金天神牌比較大,放後面就唔會影響前面的平衡。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 26-8-2022 15:33
事實的確係好多人講,不過會唔會踩中拉胡天神紅線而領野,就唔知道,特別係對方有戴拉胡牌的情況下,都係 ...

只要係事實,怕咩中紅線
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 26-8-2022 15:47
記得係澤度金lv唔夠

我就通常分繩帶,一長一短,兩塊都係前面
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 26-8-2022 17:15
只要係事實,怕咩中紅線

其實要背後講既,可能就好多未必係事實來,道聽途說居多,都唔敢被當事人知,同等當事人有機會解釋嘛,
回復 贊好 反對

之前有前辈特地交代我,不可以佩戴泽度金在背后说人,不然自己也会倒霉。
回復 贊好 反對

kaku 發表於 26-8-2022 18:25
之前有前辈特地交代我,不可以佩戴泽度金在背后说人,不然自己也会倒霉。 ...

這個和拉胡天神牌的講法相同,通常澤度金天神牌,都有拉胡天神法相。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 26-8-2022 18:18
其實要背後講既,可能就好多未必係事實來,道聽途說居多,都唔敢被當事人知,同等當事人有機會解釋嘛, ...

都係果句,由我口中講嘅係事實,而其他人講咩其實同我無關
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 27-8-2022 07:45
都係果句,由我口中講嘅係事實,而其他人講咩其實同我無關

哈哈哈,我就唔敢囖。
回復 贊好 反對