新會員登記
搜索
樓主: 伍仔

大家對阿贊速剛新出的鬼王點睇呢?

比脷 發表於 3-8-2022 21:59
我只係一個普通打工仔,大家價值對所有有既價值觀唔同,你有你既喜好,我有我既喜好。
我只係分析再加我 ...

其實你説來說去也說不出重點,咁呢期牌到底有咩原因是值得大家收藏或佩戴呢?
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 3-8-2022 22:34
其實你説來說去也說不出重點,咁呢期牌到底有咩原因是值得大家收藏或佩戴呢? ...

其實鐘意咪收~好難話有咩原因
呢期的確包裝有d商業,我自己都冇收
但公道d就算係同牌商合作,如果係好嘅師傅全心全意咁去加持
就唔值得收藏?當然又會引伸到阿贊速係咪好師傅呢個問題,答案個個人
唔同,我自己覺得係唔錯
至於平貴,因人而異啦,貼地d咪收幾百銖果d囉
回復 贊好 反對

gut807 發表於 3-8-2022 23:23
其實鐘意咪收~好難話有咩原因
呢期的確包裝有d商業,我自己都冇收
但公道d就算係同牌商合作,如果係好嘅 ...

謝謝師兄的意見,不過我更期待比脷師兄的回覆!
回復 贊好 反對

請問各位師兄, 什麼是三好佛牌呢? 小弟新手, 求指教.
回復 贊好 反對

kelvin.819 發表於 4-8-2022 00:24
請問各位師兄, 什麼是三好佛牌呢? 小弟新手, 求指教.

三好佛牌是要包括有一個好的高僧來製造,有好的製作儀式,有好的製作目的。
回復 贊好 反對

岩啊,樓主講得冇錯,大家真係唔好追捧,廢事多人爭
牌齡深、受過澤度金幫助的師兄,好多睇完都笑而不語

認真答下樓主
呢期的確係三好,自己搵料啦,間接套料懶得你..
無論你班友點覺得點商業,大把人靜靜低追捧
多謝樓主唱淡
回復 贊好 反對

屈潑泰實運第一次接受外人(旁術噴)的支援
用下腦諗下咩原因仲好啦
仲有間廟都有供奉鬼王,幫助過唔少善信成願
好心啦新手,乜都唔識就串貢貢
同埋咩年代仲講三好
牌/佛/天神從來都每人夾得唔同
從來冇一塊真正三好的牌套用於所有人身上都帶得好
佛牌的真正意義係提醒自己慈悲善良,多積功德
自己參透啦
回復 贊好 反對

AnsonLai 發表於 4-8-2022 03:33
岩啊,樓主講得冇錯,大家真係唔好追捧,廢事多人爭
牌齡深、受過澤度金幫助的師兄,好多睇完 ...

既然師兄咁認真答,我也回覆一下師兄啦!

1. 呢期的確係三好,自己搵料啦,間接套料懶得你..

証據呢?你有資料咪拿出來囉!

2.無論你班友點覺得點商業,大把人靜靜低追捧

你智障架,俾人覺得件牌係商業,唔通仲有人會高追咩。

3. 屈潑泰實運第一次接受外人(旁術噴)的支援
用下腦諗下咩原因仲好啦

商機無限囉!

4. 仲有間廟都有供奉鬼王,幫助過唔少善信成願
好心啦新手,乜都唔識就串貢貢

泰國有萬幾間廟,大把廟有供奉鬼王啦,也幫助過唔少善信成願,咁又點呢?唔通你的世界只係覺得只有屈潑泰實運有供奉鬼王,其他廟就冇,你眼界唔會係咁廣闊啊!咁係Unite你的確係新手會員喎,你串柒柒想點先。

5. 同埋咩年代仲講三好
牌/佛/天神從來都每人夾得唔同
從來冇一塊真正三好的牌套用於所有人身上都帶得好

三好牌你答我時一路都仲講緊喎,或者你可能一路玩開商業牌啦,咁同你講三好牌真係多餘。

6. 佛牌的真正意義係提醒自己慈悲善良,多積功德

一般善信就係,我就唔多覺你係囉,你噏完咁多但又冇証冇據你想點先,你唔係係度鳩吹啊!

老老實實你係度打嘴砲真係冇咩意思喎,你有本事咪攞啲證據出嚟,塞住我把口囉!
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 4-8-2022 10:24
既然師兄咁認真答,我也回覆一下師兄啦!

1. 呢期的確係三好,自己搵料啦,間接套料懶得你..

伍師兄, 慳番啖氣好過,有師傅強在德行公益,有師傅強在法術法物,有師傅強在包圍身邊的銷售系統、散貨途徑遍及中港台,果位師兄都話,依個年代仲邊有人講三好牌,賣晒就成王,識貨就自己來咁樣 . . .
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 4-8-2022 12:36
伍師兄, 慳番啖氣好過,有師傅強在德行公益,有師傅強在法術法物,有師傅強在包圍身邊的銷售系統、散貨 ...

MartinYuen師兄,多謝你的支持!時代此終不斷在演變,賣晒就成王就是現今的真理。雖然覺得可悲,但也無奈地需要接受!

其實戴佛牌的人久了,最後咪又係求下一切順利,家人平安快樂,身體健康咁,貴的佛牌如是,便宜的佛牌亦如是,佛牌的市場價格,永遠也決定供求和口啤,這個是不變的定律。

整個貼由頭到尾,都只係希望想討論一下阿贊速第一次出的鬼王,這位師傅法派傳承無人講,這塊鬼王混左D咩料無人講,頌經加持幾耐,有多少位知名或不知名的高僧一同參與此次宣傳中的盛大嘅法會冇人講,最後此次製造佛牌的善款用途無人講,我都唔知兩條友想點,如果佢地打著「為賣而賣」,佢哋簡單啲PM我一句「唔好阻住佢搵食」咪得囉!

兩條儍仔係度做場大龍鳯出嚟,咪仲顯得佢哋無私顯見私,炒家佢地兩位應該唔配,佢地兩位應該似係魚賴蛤蟆蝦米或者啲護主犬,佢地真係覺得世人都係智障,唯獨佢哋最清醒。

最叻叻豬一定係佢地,佢地唔知有冇Facebook呢,使唔使集氣幫你地點「讚」啊!
回復 贊好 反對