新會員登記
搜索
查看: 1601|回復: 19

佛牌趣事 - 唔知系唔系巧合

同某师兄倾解,佢讲左个亲身经历,话说约十五年前,师兄去见工,间公司似乎几等人用,当时就confirm左,

师兄几开心,心想下午去骨场搞野,然后两个钟后,间公司打电话过佢,话老板否决左,后面唔使去返工咯。

师兄当时戴娜娜姐牌,话唔知系唔系巧合咁。

娜娜姐系忠贞爱情既代表,令人敬佩的,

唔想男友或老公搞搞震,女方可以考虑请娜娜姐牌送男方,帮手及实佢,哈哈哈。

听讲娜娜庙第一次正式出牌,用佢金身像上的金箔,一出就被请一空咁,系唔系女方请来送男方,就唔知道囖。
回復

娜娜牌,我想多數男人都不會請吧~
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 18-7-2022 13:33
娜娜牌,我想多數男人都不會請吧~

唔紧要,客户群系男人既另一半嘛,如果口碑好,就好快有新一期牌出架啦。
回復 贊好 反對

咁就抵佢戇尻,約都未簽,憑咩咁老定入到職
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 18-7-2022 21:48
咁就抵佢戇尻,約都未簽,憑咩咁老定入到職

哈哈哈,佢系娜娜姐面前想搞小动作咁,被教训都唔出奇囖。
回復 贊好 反對

諗起周師兄拜唔知真定假既娜娜搞到一身蟻
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 18-7-2022 23:35
諗起周師兄拜唔知真定假既娜娜搞到一身蟻

记忆中,好少庙有出娜娜牌,好像有个庙师傅出过,白衣都好像无出,系唔系呢?

娜娜应该属于地神类,好有原则下,估计一般师傅未必请到佢的,乱来破坏佢声誉,可能会领野的,白衣未必敢做。

周师兄有奇遇,有时间讲来听下,其实我地大家都好八卦架,愿闻其详。
回復 贊好 反對

娜娜廟今年自己出左第一期,好似係locket黎,又寶石又鑽石,好貴。。。貴係d石度。。
回復 贊好 反對

luigor 發表於 19-7-2022 02:17
娜娜廟今年自己出左第一期,好似係locket黎,又寶石又鑽石,好貴。。。貴係d石度。。 ...

睇落都似係d玩具野咁
回復 贊好 反對

luigor 發表於 19-7-2022 02:17
娜娜廟今年自己出左第一期,好似係locket黎,又寶石又鑽石,好貴。。。貴係d石度。。 ...

系好夸张,出庙价都超贵,话被抢购一空,好受欢迎。
回復 贊好 反對