新會員登記
搜索
樓主: Billy

[其他/冠蘭] 紀錄一下最近兩個月請到既佛牌

太強了師兄,請受小弟
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 15-7-2022 18:25
咁師兄你同啲泰仔一樣唔識貨,聽香港呢邊啲師兄吹水,話呢個帕固伴師傅好猛架,出乜牌都好掂,估唔到一位 ...

唔緊要啦,呢個世界咁多佛牌,總會有走寶既時候,到真係有眼緣既時候先再請囉,貴少少無所謂既
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 15-7-2022 18:17
不得了,龍婆班都有兩尊
師兄有budget兄那朗唔好只入紅銅,起碼都彈殼以上啦 ...

得一尊係龍婆班過廟,另一尊係龍婆雷
回復 贊好 反對

Billy 發表於 15-7-2022 23:30
唔緊要啦,呢個世界咁多佛牌,總會有走寶既時候,到真係有眼緣既時候先再請囉,貴少少無所謂既 ...

師兄我想法之前和你有點不一樣,我見啲香港師兄講到呢位師傅咁猛料,我之前本來心思思有點心動想去供請,不過當我問個泰國牌商件牌有冇比賽証書時,佢同我講話呢位師傅係泰國冇比賽,我同佢講小型佛牌公會比賽都冇,唔駛沙馬供比賽喎,佢回覆我一樣係冇,令我即時心到噏埋,我覺得啲泰國人好唔尊重呢位師傅囉!

一位係香港咁德高望重的大師傅,啲佛牌連係泰國比賽都冇過,佢地算點先,我唔理,我要呢個師傅係泰國有比賽時我先會去供請,希望呢位師傅既佛牌唔駛等十年八載先有比賽啦,我唸起佢地泰仔咁樣對師傅,我就嬲嬲豬。
回復 贊好 反對

吹呀吹......
回復 贊好 反對

Billy 發表於 15-7-2022 23:33
得一尊係龍婆班過廟,另一尊係龍婆雷

又學到野,離遠睇真係唔覺
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 16-7-2022 00:14
師兄我想法之前和你有點不一樣,我見啲香港師兄講到呢位師傅咁猛料,我之前本來心思思有點心動想去供請, ...

老老豆豆,真係無興趣
回復 贊好 反對

我淨係識那朗
回復 贊好 反對

感谢分享。。
回復 贊好 反對

伍仔 發表於 15-7-2022 18:25
咁師兄你同啲泰仔一樣唔識貨,聽香港呢邊啲師兄吹水,話呢個帕固伴師傅好猛架,出乜牌都好掂,估唔到一位 ...

哇,师兄讲d佩戴感受来听下,点猛法?
回復 贊好 反對