新會員登記
搜索
查看: 1400|回復: 20

[符管] (純分享)帕固伴 極罕有 月圓符管

月圓符管,第一期,鉛材料,只做了6件,非常罕見!

2556年特選月圓之夜,帕固伴製作這款月圓符管,總數只有11支(5金和 6 鉛)。為左製作這款符管,師父必須親自潛落河底寫符,邊唸經開光邊卷成符管,製作過程非常消耗法力及體力,所以師傅至今只做過三期,並且數量都好少。

這款月圓符管是一種超強護身符,充滿師傅注入的法力,據聞對人緣/異性緣有非常好的功效!
回復

哇,数量甘少,摊分唔到成本,供金系咩好高呢?
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 6-7-2022 15:52
哇,数量甘少,摊分唔到成本,供金系咩好高呢?

其實這類聖物有錢都未必搵到,因為無人肯出讓!
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 6-7-2022 16:05
其實這類聖物有錢都未必搵到,因為無人肯出讓!

系吖,稀有的,要等好耐先有机会碰到,一般系等钱使既时候,先有机会。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 6-7-2022 16:09
系吖,稀有的,要等好耐先有机会碰到,一般系等钱使既时候,先有机会。 ...

最難得係可以收到一款師傅根據古法認真開光的聖物,這樣用家先會真真正正感受到聖物的強大力量!
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 6-7-2022 16:20
最難得係可以收到一款師傅根據古法認真開光的聖物,這樣用家先會真真正正感受到聖物的強大力量! ...

的确系,坚持出甘少数量,真系要好用心,好认真先会甘做的。
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 6-7-2022 16:26
的确系,坚持出甘少数量,真系要好用心,好认真先会甘做的。

消耗甚大,唔知師傅幾時會再製造?
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 6-7-2022 16:42
消耗甚大,唔知師傅幾時會再製造?

除非系师傅身边,否则再出都被人捷足先登,我地好难有机会的。
回復 贊好 反對

有趣的開光方法,btw,最近見牌商講師父就快會出自身
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 7-7-2022 08:08
有趣的開光方法,btw,最近見牌商講師父就快會出自身

係呀,帕固伴的第一期寫瑪自身,值得期待!
回復 贊好 反對