新會員登記
搜索
查看: 1086|回復: 7

闲来吹水-庙街趣事

十几年前, 我去国内工作, 一般要星期五晚放工, 先会回港.

当时交通无现在方便, 一般先坐港铁, 罗湖到旺角, 再转巴士回家.

甘我就会先去油尖旺行一圈, 之后先返屋企.

当时比较常去油麻地佛牌店, 就会经过庙街.

有一晚经过庙街庙前小公园, 有个老阿婆,, 身边放左个纸皮写的广告, 鬼眼x, 话看相.
回復

佢点吸引我呢? 我根本无想过要看相, 而且刚刚去atm禁机100蚊, 准备去食饭.

佢话来啦, 同你睇睇, 平d收你一百, 我有少少意外, 因为身上真系得一百蚊.

我心想, 可能刚刚碰巧, 就试试, 于是打醒十二分精神, 唔会透露任何信息, 我知道佢地最识声东击西, 问到信息来讲的.

结果我一坐低, 都无讲野, 佢一下破局, 话点嘛, 最近想转工, 唔好转...
回復 贊好 反對

我从来无跟人讲过想转工的, 佢一讲就中...

后面同佢倾解, 佢话唔好以为佢穷, 有几层楼收租, 太得闲先出来打发时间. 我话遇到奇人囖.
回復 贊好 反對

依家十個有8個神棍,由其寺廟睇相,拜太歲個班,病左時仲水我拜多次太歲。
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 2-7-2022 16:07
依家十個有8個神棍,由其寺廟睇相,拜太歲個班,病左時仲水我拜多次太歲。 ...

好容易分的, 三句唔埋就暗示或明示破财消灾, 吓人的, 都系棍多.
回復 贊好 反對

放下啦 發表於 2-7-2022 16:13
好容易分的, 三句唔埋就暗示或明示破财消灾, 吓人的, 都系棍多.

真易分,所以都廢事搵,中神棍機率太高
回復 贊好 反對

應該都有基本料,但之後神唔神棍就睇彩數
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 3-7-2022 08:25
應該都有基本料,但之後神唔神棍就睇彩數

有时系风气唔好既问题,好认真既见隔离唔认真既,随随便便搞两下,还赚多左,就会被带偏。

同私家医生问你几句,唔使两分钟,就收300甘,劲过神医.
回復 贊好 反對