新會員登記
搜索
查看: 1727|回復: 14

[求教] 大家請多了的佛牌聖物,如果戴唔曬,放係竪立狀況

如果請回來,沒有佩戴或係裸牌冇上殻戴唔到,會不會對尊牌不尊重?今放係屋企係咪都繼續發揮作用。俾屋企人話請今多塊,根本戴唔曬,我亦試過 幾日轉不同配戴,頭痛持續,運都不太好,份工都冇埋,就算找到下一份都是d 西或呃人判頭工作。

評分

查看全部評分

回復

如果請返嚟唔帶就不尊重,咁牌商應該第一個中招先,我都請太多現在好少再請頭上頸
回復 贊好 反對

牌係要帶先發揮到作用,專心帶幾塊好過!基本上我留低既全部都會帶
請d袋褲袋好過

回復 贊好 反對

佛牌,小立尊,本身就係小型佛像,所以點解戴上去,你唔可以去搞嘢,正如,你唔會去神壇搞嘢
如果調返轉諗,你戴唔到的,咪放屋企,用佛像方式處理,如果本身有佛像,可以放側邊
簡單供水可以,可以供香供花更好

如果收埋都無不可,不過收埋就真係冇作用啦,始終神像要供奉、溝通,唸經打坐都有需要,因為神像係幫你開始提升個人,過程都要靠自己
但收得好,唔會有副作用,除非係陰牌

至於你話成日換組合,就唔多建議,因為佛牌有能量,師父之間能量同你都唔同,你個人點適應,最好就慢慢加上去,有需要的就微調
以我經驗,如果平時有供奉,又或者本身已經戴過一段時間,點換都唔太大問題,因為磁場已調整到同步
回復 贊好 反對

佛牌請返黎唔帶可以做收藏,唔會唔尊重!

但係師兄一定要將佛牌擺放於較高及乾淨的地方!
回復 贊好 反對

同樣有你呢個煩惱,所以打算捐曬佢,遺愛人間,等更多人受到祝福。

評分

查看全部評分

回復 贊好 1 反對 0

luigor 發表於 30-5-2022 13:47
同樣有你呢個煩惱,所以打算捐曬佢,遺愛人間,等更多人受到祝福。

「遺愛人間」講到好似遺物咁
回復 贊好 反對

我自己就請左好多黎收藏,或者收藏一輪後有人想要,個價又啱,咪放返出去結緣,正常閒錢,又睇啱個牌咪請下
回復 贊好 反對

有時因果業報,係真係好難過,我都經歷緊呢一個階段。
就算多請佛牌也不一定有用,佛牌好多時都係助力,真正可以幫自己走出困境,最重要係自身既行動。
我有時都會諗多請幾尊會唔會更有用,更好運。但係一直以來都請左咁多尊,點解好似冇效,係你請得唔夠多?唔夠虔誠?
....定係自己問題?
會唔會最後只係窮得只剩下佛牌...?
舉例,如果第三世界每人都有一塊好牌,係唔係真係會扭轉到現實?
如果請左你有心理安慰,你可以繼續;如果改變供俸方式會轉運,你都可以繼續。沒有對錯。但係道理你我都懂。
佛力限於業力,願力大於業力。
只要淋過雨,都會明白淋雨既痛,都會有想幫人擔遮既善心。
....多行報施可能會更好
都係同路人,大家加油
回復 贊好 反對

stanley8888 發表於 30-5-2022 19:52
有時因果業報,係真係好難過,我都經歷緊呢一個階段。
就算多請佛牌也不一定有用,佛牌好多時都係助力,真 ...

可能有人會唔鍾意但我都要講

自己心態由功效變成收藏玩具

親身感受人緣係好左,其他方面....抱歉感受唔到
有時人係低谷時會好想搵d野幫忙

現代人較冷漠,唔害你就偷笑

會唔會再請佛牌?會但無以前咁活躍。

人最後只能突破難關,牌係助力

回復 贊好 反對