新會員登記
搜索
查看: 1487|回復: 11

[高僧自身] 龍婆冠自身。招財女神。愛凱天童

重新戴番佛牌一個多月,財運方面無比以前差,不過有兩件事可能係佛牌已保護左我一家人
1)話說兩三星期前走去行山,有一下懶醒話走去探路,點知路就探唔到,自己就成200磅身形
跌左內地,坐喺地下一秒就即刻彈起身,心諗大鑊,當晚肯定會痛到死,點知最後發現只係比自己隻錶梗到手背,痛左一晚第日已經無事
2)呢件事就同家人有關,有日掛掛下衫個仔就跌爛左個玻璃壺,啲玻璃碎當然成地都係啦,即刻放低啲衫,拿拿臨搵野掃搵吸塵機吸全屋啦,諗住攪掂曬啦,繼續攪啲衫,當晚半夜行過晾衫架唔小心整跌左老婆件衫跟住仲見到粒成個一蚊銀咁大既玻璃碎喺地,真係好彩唔係著上身先發覺肯定損曬。第日同個仔出完街幫佢清潔對剛出完街既鞋仔時竟然喺鞋入面搵到粒指甲咁大既玻璃碎,即刻走去問佢隻腳有無事,一睇之下竟然完好無缺。真係非常之好彩。

評分

查看全部評分

回復

師兄之前點解棄帶佛牌?
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 22-5-2022 21:59
師兄之前點解棄帶佛牌?

每次提到重戴牌時都會被問,不過呢件事會每我銘記在心。
當年應該2014-2015左右開始戴牌,跟住因政策令本身行業愈做愈順,愈順就愈想請啲好牌,由開頭一百幾十慢慢一千幾百到最後請左尊七八千既龍婆嬌坤平,而當時亦達到事業最高峰,當時一下子性情大變,對家人朋友都有點不可一世,目中無人,到最後更加做左啲後悔一生既事,突然間感到有一棍打落來叫我唔好再錯落去,咁我就決定擺低令我風山水起既牌從頭來過,最後慢慢改過自身,直到近來覺得心態回歸初衷,所以想再請牌保護自己及家人。
回復 贊好 反對

Kenny0729 發表於 22-5-2022 22:27
當年應該2014-2015左右開始戴牌,跟住因政策令本 ...

師兄當時帶牌帶到偏離最僧人做佛牌嘅原意
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 22-5-2022 23:36
師兄當時帶牌帶到偏離最僧人做佛牌嘅原意

唔好意思,唔係好明
回復 贊好 反對

Kenny0729 發表於 22-5-2022 23:49
唔好意思,唔係好明

唔好意思,打錯字,應該係
「師兄當年帶牌帶到偏離左僧人做佛牌嘅原意
回復 贊好 反對

師兄d牌應該唔貴?知錯難改就夠
回復 贊好 反對

Kenny0729 發表於 22-5-2022 22:27
當年應該2014-2015左右開始戴牌,跟住因政策令本 ...

師兄帶佛牌可以帶得風生水起非常有幸!

往後記得多做善事迴響,留意自身行為就可以啦~
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 23-5-2022 08:13
師兄d牌應該唔貴?知錯難改就夠

唔算貴,最貴先七八千蚊
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 23-5-2022 06:46
唔好意思,打錯字,應該係
「師兄當年帶牌帶到偏離左僧人做佛牌嘅原意」 ...

係呀,所以即時放低唔戴
回復 贊好 反對