新會員登記
搜索
查看: 1388|回復: 12

[財龜] 龍婆non 波你財龜(9寶銅)

帶左差唔多二星期,感覺最明顯係守財!基本上一日三餐同必需品外,完全唔想買野。

估唔到專長加持“巴拉結”既師父,加持財龜都咁掂

圖係轉載Daniel0220版主
回復

龍婆non/龍婆隆 上圖為師傅聖容
出生於佛歷2474。今年87 歲的高僧。從小開始出家 一直和龍普易(Lp yid wat nong jok)一同修行。
龍普易,出生於佛歷2460年,師傅一生精通研習“巴拉吉”法門,傳承了泰國第一高僧龍婆樂的巴拉吉法門,師承龍婆花(龍婆Fak)高僧的法門,同時師傅用一生的時間到過泰國不同的地方,向很多居於深山的高僧和阿贊學習加持“巴拉吉”法門,綜合所學得的法門,回到自己所屬的寺廟宏法,師傅于佛歷2538年完寂龍普易親開光加持的“巴拉吉”有一特點,均逐一持咒誦經,以高深的禪定力灌注入巴拉吉中,每尊巴拉吉都恍惚有生命般的站起來或於水中游泳,加持直到師傅覺得完滿,方能出寺讓住眾供請。巴拉吉代表著三種不同的力量: “生命活力”、“生產力”、“人緣魅力”1.生命活力:即為光明、好運、避開災難。 2.生產力:即為招來財運、生意。 3.人緣魅力:即為廣招人緣、貴人緣、善緣。直到龍普易圓寂後。龍婆non 開始了四處雲遊的苦行。一直到2554年 師傅受到當地信眾的邀請 加上師傅年紀已經很高了,就決定留在當地 建廟 做了主持。師傅擅長的法門 可以招財 開運 保平安 刀槍不入,所以經常會有警察 和做生意的人去拜師傅。

師傅還有一項獨特的法門 叫盜賊法門。佩戴師傅的牌就會像盜賊一樣容易的得到財富和你想要的東西。

以上簡介 轉至UNITE hook282000超級版主
回復 贊好 反對

咁幾好喎!我都請左儲蓄老人為守財
回復 贊好 反對

飛利仔 發表於 28-2-2022 13:39
咁幾好喎!我都請左儲蓄老人為守財

師兄你個儲蓄老人得唔得?
頭先行過信和都唔想入去,平時最少會行下
回復 贊好 反對

謝謝分享,不過不認識這位師父
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 28-2-2022 14:44
師兄你個儲蓄老人得唔得?
頭先行過信和都唔想入去,平時最少會行下 ...

請完 真係小左買野!
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 28-2-2022 16:02
謝謝分享,不過不認識這位師父

正常,自己事後google先識
回復 贊好 反對

飛利仔 發表於 28-2-2022 16:17
請完 真係小左買野!

一樣,買小左野
平時實會忍唔住
回復 贊好 反對

論財龜,首選一定係龍婆了師傅!

其實有好多師傅都有製作財龜,今日認識左龍婆non!

帕固伴師傅都有製作財龜,除左招財更加用左人緣法門開光,有機會我會分享!
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 28-2-2022 17:35
論財龜,首選一定係龍婆了師傅!

其實有好多師傅都有製作財龜,今日認識左龍婆non!

好呀,睇完資料更覺得依位師父修位有一定程度,至少好過堆商業師父先!

最有感覺既師父反而係香港唔太出名

未來希望可以收龍婆non既巴拉結,youtube見到識動
回復 贊好 反對