新會員登記
搜索
樓主: crazylazy

[龍婆添(側頭添)] 龍婆tim(屈拉肯麗):2517碌暗大合照

crazylazy 發表於 17-3-2012 18:02
用嚟威威囉!hahaha.....其實用嚟招人緣同招財架!^^

岩! 唔好比"大代理"型晒 哈哈
{:6_327:}{:6_327:}
{:6_326:}唔該俾串牛丸{:6_296:}
師兄~~你果幾粒look om都幾靚 , 我喺睇二邊又見到有幾粒差唔多樣又差唔多大架look om , 話係計也剎Look om , 出面d人講話計也剎d派古曼粉成份先至係最高 , 師兄你有冇收藏牙?post出來分享吓?
Joyce 發表於 13-4-2012 22:15
師兄~~你果幾粒look om都幾靚 , 我喺睇二邊又見到有幾粒差唔多樣又差唔多大架look om , 話係計也剎Look om  ...

c姐你好!你講緊嗰d碌暗我都知道,其實之所以有碌暗,係因為當年龍婆tim用特別材料造佛牌,而製造完限定數量之後剩下既材料,龍婆tim既一d徒弟就用嚟造成碌暗以作自用!
至於計也剎係 [試模] ,因此...其後剩下既材料應該係用嚟製造[block 叻],而且試模又點會試埋碌暗呢?大家以為計也剎既派古曼粉成份好高,如果係咁樣....應該計也剎仲貴過[block 叻]至啱,佛商為左節省成本往往只會購入[計也剎]或[block 爽]轉售圖利,作出總總誤導既言論......
總之手上有什麼貨就吹什麼貨好,咩都話有派古曼粉,最緊要你信就得喇!
大家喺請牌前先要考慮清楚事情是否合理...
對於唔肯定既碌暗小弟從來都唔會收的!{:6_296:}
多謝指教
好靚!
{:7_361:}{:7_361:}
多謝師兄分享,好靚