新會員登記
搜索
查看: 1879|回復: 12

[其他/冠蘭] 想請討論一下各師兄有好多佛牌會唔會每日轉牌戴

感覺會如何?我自己有排有3-5 塊每天不同,頭痛兼好迷茫,思考不到野今,成日關時刻位(大佬望住做野時會好烏龍)頗唔順,可能果排行三衰運中。
回復

個人會轉牌帶,但又未至於密到每天轉嘅,最小都帶一星期吧
回復 贊好 反對

有很多佛牌我都唔建議每天換牌!

師兄可以嘗試先定立一個主力佛牌(之後唔會輕易換),其他牌可以做組合配搭上去!

回復 贊好 反對

隨環境轉佛牌,例如:異性場合會帶專愛情坤平,工作時會帶龍婆銀,招財類多,反而4面神,師父自身依類全功能就隨心帶
回復 贊好 反對

我都認同唔好成日換,所以千奇唔好請太多,一多就心思思想換
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 14-1-2022 11:12
我都認同唔好成日換,所以千奇唔好請太多,一多就心思思想換

好難做到
回復 贊好 反對

我就是請了太多...弄了七八條鍊子,每條都好幾面牌,一星期七天每天戴一條,假日再加上掛腰間的冠藍
但是看了看桌上和佛牌櫃裡面爆滿的牌也挺頭痛的
回復 贊好 反對

我也是,請了一堆牌,但又習慣只單掛一面,且因為冠蘭聖物真假難分,所以我從不請冠蘭,變成收藏許多貴牌卻未戴過.....
回復 贊好 反對

當你找到一塊完全合適自己的佛牌 ,你只會長時間單戴這面,不過尋找這塊佛牌的過程中,你會花費多少金錢和時間,這個真是無法估計,很多人尋尋覓覓大半生,最後也是一場歡喜一場空。
回復 贊好 反對

今日搵左塊最合眼既自身,應該差1,2塊就收手
冠蘭都夠了,唔想再收牌

補充內容 (14-1-2022 17:39):
現在後悔請左幾塊用唔著既牌
回復 贊好 反對